Eerste Spar-shop van Texaco geopend in Geertruidenberg

De eerste Spar-tankshop van Texaco is donderdag 19 januari opengegaan in Geertruidenberg. In het concept neemt het supermarktassortiment een zeer prominente positie in, zijn de Texaco-uitingen volledig achterwege gelaten en is de gebruikelijke kassakooi afwezig. De komende tijd worden nog vier andere tankshops omgebouwd naar het Spar Express-concept.

Menig tankstation heeft nog één of enkele meters met vergeten boodschappen in het assortiment. Maar bij de vestiging in de Brabantse plaats is het aanbod vele malen groter. Zo is in de koeling een ruim aanbod van vleeswaren en voorgesneden groenten aanwezig, evenals literpakken yoghurt en pizza’s.

Buiten de koeling kunnen klanten andere typische supermarktproducten vinden, zoals pindakaas en wasmiddel. Daarmee willen beide bedrijven voorzien in de behoefte van dagelijkse boodschappen voor de komende acht tot tien uur. Het tankstation ligt vlakbij een woonwijk en aan een doorgaande weg richting twee snelwegen.

Broodjes

De boodschappen worden afgewisseld met gebruikelijk tankshop-assortiment zoals energy drink, chocoladerepen en enkele strekkende meters autobenodigdheden, maar ook exclusievere producten zoals nougat-punten. Tevens zijn vers belegde broodjes verkrijgbaar, die op een aantrekkelijke manier bij de kassa worden gepresenteerd. Met dit assortiment wordt meer gefocust op de ‘to go’-klant.

Er is geen standaard kassakooi aanwezig. Het personeel, gehuld in rode Spar-kleding, staat achter een lage balie waar zowel de brandstof als de shopproducten worden afgerekend. Texaco-moederbedrijf EFR is recentelijk gestart met contactloos betalen en ook bij de vernieuwde vestiging in Geertruidenberg is deze vorm van afrekenen mogelijk gemaakt.

Tabak

Tabak is aan het zicht onttrokken. Klanten die sigaretten of shag willen kopen, kunnen zelf op een scherm bij de kassa aantikken welk product ze wensen. Het pakje komt uit een kast rollen die onder de kassabalie is geplaatst, waarna de medewerker het overhandigt aan de klant.

Spar en Texaco hebben in het nieuwe concept gekozen voor een zelfde aanpak als BP en Albert Heijn in hun vorig jaar gestarte samenwerking. Daarbij heeft de tankshop alleen merkuitstraling van de supermarktketen. De signing van BP is volledig achterwege gebleven.

Dat geldt ook voor de winkel in Brabant, waar van het Texaco-merk niet of nauwelijks iets te zien is in de shop. Alleen het voorterrein heeft nog signing van de oliemaatschappij, waarbij zowel de luifel als de brandstofpompen het nieuwe Texaco 2020-uiterlijk hebben gekregen.

UItbreiding

De komende periode worden vestigingen omgebouwd in Arnhem, Wateringen, Amstelveen en Den Haag-Ypenburg. Het gaat hierbij uitsluitend om vestigingen die EFR in eigen beheer heeft. Beide bedrijven maken gebruik van een franchiseconstructie, waarbij de oliemaatschappij de franchisenemer is van Spar.

Het is de bedoeling dat, als de samenwerking in de pilotfase goed bevalt en de resultaten zijn zoals verwacht, er de komende jaren meer Spar-winkels worden geopend. “We zochten al een tijdje naar een goede invulling van de winkelruimtes op onze niet-snelweg locaties. Het is nodig dat de dienstverlening op deze locaties uitgebreid wordt. Dagelijkse boodschappen zijn voor deze locaties een goede aanvulling”, aldus Bram Verhoeve van Texaco.

Houd de website van TankPro in de gaten voor een foto-impressie van het nieuwe concept.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.