Texaco gestart met nieuwe uitstraling en contactloos betalen

Texaco heeft onlangs zijn nieuwe huisstijl geïntroduceerd op de Benelux-markt. Enkele tankstations zijn voorzien van de nieuwe signing, onder meer de snelweglocatie aan de A59 bij de Brabantse plaats Made. Tevens is het bedrijf gestart met contactloos betalen op diverse stations. In het eerste kwartaal van dit jaar wordt deze nieuwe betaalmethode uitgerold naar alle eigen vestigingen. Ook het aantal locaties met de nieuwe merk-uitstraling groeit de komende tijd.

Daarin is minder plek voor het traditionele Texaco-zwart. De letters zijn wit, met daarachter een overwegend rode band (zie foto’s boven en onder). Ook het uiterlijk van de brandstofpompen is aangepakt. Tankstations die de komende tijd worden vernieuwd of nieuw worden gebouwd, krijgen standaard het aangepaste uiterlijk, dat de naam Texaco 2020 heeft gekregen. De nieuwe signing moet zorgen voor duidelijkere vermelding van de brandstoffen en zorgen voor een beter verlicht voorterrein.

Shop vernieuwd

Bij de vestiging in Made is ook de shop vernieuwd. Het gebouw is volledig tegen de grond gegaan, opnieuw opgebouwd en fors vergroot. Ter plekke is het Go Fresh-concept geïmplementeerd. Hierin staat de bakery centraal. Overdag vinden alle transacties daar plaats, dus ook de aankoop van tabak of brandstof wordt daar afgehandeld. De kassakooi is wel aanwezig, maar is alleen open in de avond- en nachtelijke uren. Gedurende de dag is deze afgesloten.

Bij de vernieuwde locatie kunnen klanten ook contactloos betalen. Deze methode van afrekenen stelt de consument in staat om te betalen met de bankpas, zonder een pincode te hoeven gebruiken. De klant houdt zijn pas boven de betaalterminal of aan zijkant ervan. In de terminal is een reader verwerkt, die de bankpas herkent. Als het te betalen bedrag lager is dan 25 euro is het invoeren van een pincode niet noodzakelijk.

Veiligheid

Bij bedragen boven die grens, moet uit veiligheidsoverwegingen wél een pincode worden ingetoetst. Ook wanneer meerdere kleine bedragen op deze manier worden afgerekend in verschillende winkels of tankstations, moet alsnog een pincode worden ingetoetst als de bedragen bij elkaar opgeteld de grens van vijftig euro passeren. Ook betalen met de mobiele telefoon is hierbij mogelijk.

Dit hoeft echter niet als tussendoor op de reguliere manier met pin wordt betaald. Dan gaat de teller weer terug naar nul. Naast het eerdergenoemde station in Made wordt het contactloos betalen toegepast in onder andere een tankstation in Den Haag Ypenburg en bij snelweglocatie Vrijenban aan de A13.

Spar

Deze maand vindt bij Texaco nog een andere primeur plaats: de opening van de eerste Spar-shop. In het laatste kwartaal van vorig jaar werd bekend dat de tankstation-exploitant een samenwerking aangaat met de supermarktketen. Hierbij worden vijf tankshops omgebouwd tot volwaardige Spar-locaties, die de gehele winkeloppervlakte beslaan. Het is dus geen shop-in-shop.

Momenteel wordt het tankstation aan de Centraleweg in het Brabantse Geertruidenberg omgebouwd. De samenwerking wordt ook toegepast bij locaties in onder meer Den Haag en Amstelveen. De te openen Spar Express-shops willen zich onderscheiden met een combinatie van direct consumeren en de dagelijkse boodschappen voor de komende acht tot tien uur.


Lees ook: Texaco legt tabak uit zicht bij te openen Spar-locaties

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Texaco gestart met nieuwe uitstraling en contactloos betalen | TankPro.nl

Texaco gestart met nieuwe uitstraling en contactloos betalen

Texaco heeft onlangs zijn nieuwe huisstijl geïntroduceerd op de Benelux-markt. Enkele tankstations zijn voorzien van de nieuwe signing, onder meer de snelweglocatie aan de A59 bij de Brabantse plaats Made. Tevens is het bedrijf gestart met contactloos betalen op diverse stations. In het eerste kwartaal van dit jaar wordt deze nieuwe betaalmethode uitgerold naar alle eigen vestigingen. Ook het aantal locaties met de nieuwe merk-uitstraling groeit de komende tijd.

Daarin is minder plek voor het traditionele Texaco-zwart. De letters zijn wit, met daarachter een overwegend rode band (zie foto’s boven en onder). Ook het uiterlijk van de brandstofpompen is aangepakt. Tankstations die de komende tijd worden vernieuwd of nieuw worden gebouwd, krijgen standaard het aangepaste uiterlijk, dat de naam Texaco 2020 heeft gekregen. De nieuwe signing moet zorgen voor duidelijkere vermelding van de brandstoffen en zorgen voor een beter verlicht voorterrein.

Shop vernieuwd

Bij de vestiging in Made is ook de shop vernieuwd. Het gebouw is volledig tegen de grond gegaan, opnieuw opgebouwd en fors vergroot. Ter plekke is het Go Fresh-concept geïmplementeerd. Hierin staat de bakery centraal. Overdag vinden alle transacties daar plaats, dus ook de aankoop van tabak of brandstof wordt daar afgehandeld. De kassakooi is wel aanwezig, maar is alleen open in de avond- en nachtelijke uren. Gedurende de dag is deze afgesloten.

Bij de vernieuwde locatie kunnen klanten ook contactloos betalen. Deze methode van afrekenen stelt de consument in staat om te betalen met de bankpas, zonder een pincode te hoeven gebruiken. De klant houdt zijn pas boven de betaalterminal of aan zijkant ervan. In de terminal is een reader verwerkt, die de bankpas herkent. Als het te betalen bedrag lager is dan 25 euro is het invoeren van een pincode niet noodzakelijk.

Veiligheid

Bij bedragen boven die grens, moet uit veiligheidsoverwegingen wél een pincode worden ingetoetst. Ook wanneer meerdere kleine bedragen op deze manier worden afgerekend in verschillende winkels of tankstations, moet alsnog een pincode worden ingetoetst als de bedragen bij elkaar opgeteld de grens van vijftig euro passeren. Ook betalen met de mobiele telefoon is hierbij mogelijk.

Dit hoeft echter niet als tussendoor op de reguliere manier met pin wordt betaald. Dan gaat de teller weer terug naar nul. Naast het eerdergenoemde station in Made wordt het contactloos betalen toegepast in onder andere een tankstation in Den Haag Ypenburg en bij snelweglocatie Vrijenban aan de A13.

Spar

Deze maand vindt bij Texaco nog een andere primeur plaats: de opening van de eerste Spar-shop. In het laatste kwartaal van vorig jaar werd bekend dat de tankstation-exploitant een samenwerking aangaat met de supermarktketen. Hierbij worden vijf tankshops omgebouwd tot volwaardige Spar-locaties, die de gehele winkeloppervlakte beslaan. Het is dus geen shop-in-shop.

Momenteel wordt het tankstation aan de Centraleweg in het Brabantse Geertruidenberg omgebouwd. De samenwerking wordt ook toegepast bij locaties in onder meer Den Haag en Amstelveen. De te openen Spar Express-shops willen zich onderscheiden met een combinatie van direct consumeren en de dagelijkse boodschappen voor de komende acht tot tien uur.


Lees ook: Texaco legt tabak uit zicht bij te openen Spar-locaties

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.