Patrick Steppe nieuwe directeur van Lekkerland

Leverancier Lekkerland heeft een nieuwe CEO. De geboren Belg Patrick Steppe volgt per direct Michael Hoffmann op, die de functie vijf jaar vervuld heeft. Onder zijn leiding werd de lange-termijn-strategie ‘Convenience 2020’ ontwikkeld en werden diverse stappen gezet op het gebied van heroriëntatie. Hoffmann stopt om persoonlijke redenen.

“De Raad van Commissarissen en de aandeelhouders van Lekkerland betreuren het besluit van Michael Hoffmann zeer”, aldus Lorenz Bresser, voorzitter van de Raad van Commissarissen. “Maar we respecteren uiteraard zijn besluit en willen hem bedanken voor het werk dat hij de afgelopen vijf jaar met zoveel succes heeft verricht.”

Hoffman

Hoffmann’s opvolger is de in 1967 geboren Patrick Steppe. Hij is in de functie van CEO verantwoordelijk voor verkoop en marketing, category management van alle productgroepen, strategie, bedrijfsontwikkeling, human resources en communicatie. Tevens gaat hij over het beheer van alle nationale ondernemingen in de Lekkerland Groep. Hij werkt al zestien jaar bij het van oorsprong Duitse bedrijf en heeft daarbij verschillende functies vervuld.

Steppe studeerde marketing en distributie in Antwerpen. Daarna heeft hij diverse verkoopfuncties gehad bij Impex Benelux en MoTip, twee bedrijven in de auto-industrie. In 2000 stapte Patrick Steppe over naar de Lekkerland Groep, waar hij begon als sales director van Conway België. Zes jaar later nam hij de positie van Vice President Sales bij Lekkerland Nederland over.

Vijf jaar geleden verhuisde hij naar het hoofdkantoor, waar hij ging werken als Senior Vice President Sales en Marketing. In 2012 werd hij benoemd tot lid van de Raad van Bestuur, waar hij verantwoordelijk was voor verkoop en marketing. “Wij zijn verheugd dat we in Patrick Steppe een uitstekende leider hebben kunnen vinden voor deze positie. Hij vertegenwoordigt de strategische richting van de onderneming en zet de reeds ingezette koers dan ook voort”, aldus Bresser.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.