AVIA-station Deurningen weer open na ongeval met truck


Het AVIA-station langs de A1 waar vorige week een vrachtwagen de shop binnen reed, gaat zaterdag weer open. Bij de beschadigde vestiging is een noodshop geplaatst, waar de klanten onder meer voor koffie of een warme hap terecht kunnen.

Vanaf zaterdag 25 oktober is het alweer mogelijk om bij AVIA Deurningen te tanken.

 Het oude pand is total loss verklaard en wordt afgebroken. Komende maanden wordt de shop volledig nieuw opgebouwd. De schade voor de organisatie is groot. Er was bij het station net gestart met een nieuwbouw van een bakery.

Schade

De locatie heeft een week geen klanten kunnen voorzien van brandstof, etenswaar of shopartikelen. De gesprekken met de verzekeringsmaatschappijen die de opgelopen schade moeten dekken, zijn inmiddels opgestart. Over de toedracht van het ongeluk is nog niets bekend.

 ”De schade is inderdaad groot, maar we zijn vooral erg blij dat er geen personen ernstig gewond zijn geraakt bij het ongeluk”, aldus Harry ten Voorde, facilitair manager van Weghorst AVIA

“Ook hebben alle partijen volledige medewerking verleend om het station zo snel mogelijk weer draaiende te krijgen. We hopen met de noodvoorziening onze klanten zo goed mogelijk te helpen tot het moment dat we de nieuwe shop kunnen openen.”

Snelweg

Op 16 oktober rond tien uur ’s avonds is een vrachtwagen van de snelweg af gegaan en tegen de shop aangereden. De 54-jarige chauffeur, afkomstig uit Berlijn, is lichtgewond geraakt. Hij kon op eigen gelegenheid uit het voertuig komen. Op het moment van het incident waren wel mensen aanwezig in de winkel, maar zijn niet gewond geraakt.

Lees ook: Vrachtwagen rijdt tankshop binnen en veroorzaakt ravage

Auteur: Tom van Gurp

1 reactie op “AVIA-station Deurningen weer open na ongeval met truck”

Johan Grootveld|30.10.14|13:08

Daar gaat dus mijn mooie ontwerp, dat ik destijds maakte in opdracht van Avia Soest. Jammer!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.