Training in overvalpreventie: niet leuk, wel noodzakelijk

Het Opleidings-en Ontwikkelingsinstituut voor Tankstations en Wasbedrijven (OOTW) start op 14 februari weer met trainingen in overvalpreventie voor medewerkers van tankstations. De trainingen waarin allerlei overvalsituaties precies worden nagespeeld moeten de medewerkers helpen zo goed mogelijk voorbereid te zijn mocht hun tankstation wordt overvallen.

In deze training leert de medewerker zeer praktische en direct toepasbare maatregelen te nemen die het risico verlagen. In het conflict met de overvaller moet alles gericht zijn op maximale kansen om de overval met zo min mogelijk kleerscheuren te doorstaan.

Vaardigheid

Helemaal voorkomen kan echter niet, maar deze training zorgt dat je voorbereid bent op een overval. Een overval is in veel gevallen een traumatische ervaring, maar uit onderzoek blijkt dat de verwerking van een hevig incident zoals een overval beter verloopt bij medewerkers die een training hebben gevolgd. Niet alleen kennis is dan belangrijk, maar ook vaardigheid.

Consequent

Op de training leert de medewerker preventieve maatregelen te treffen en wordt hij/zij tevens doordrongen van de noodzaak deze consequent te handhaven. Het beveiligings- en veiligheidsbewustzijn verbetert en geleerd wordt hoe te reageren tijdens een overval.

Naspelen

Naast de nodige theorie wordt er tijdens de training uitgebreid aandacht besteed aan het naspelen van verschillende overvalsituaties. Tijdens de rollenspellen ervaar je het effect van een veilige en effectieve reactie op een overval en leert het RAAK- principe toe te passen:

Rustig blijven,
-Accepteren van de slachtofferrol,
-Afgeven van het gevraagde
-Kijken als het kan, het signalement opnemen.

Voor iedere tankstationmedewerker is deze training een uitstekende gelegenheid om zich bewust te worden van de aspecten die samenhangen met het veilig werken op een tankstation. Na aanwezigheid en actieve deelname aan deze training ontvangt de deelnemer  een certificaat. De training duurt 5 uur en kost 125 euro per persoon.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Training in overvalpreventie: niet leuk, wel noodzakelijk | TankPro.nl

Training in overvalpreventie: niet leuk, wel noodzakelijk

Het Opleidings-en Ontwikkelingsinstituut voor Tankstations en Wasbedrijven (OOTW) start op 14 februari weer met trainingen in overvalpreventie voor medewerkers van tankstations. De trainingen waarin allerlei overvalsituaties precies worden nagespeeld moeten de medewerkers helpen zo goed mogelijk voorbereid te zijn mocht hun tankstation wordt overvallen.

In deze training leert de medewerker zeer praktische en direct toepasbare maatregelen te nemen die het risico verlagen. In het conflict met de overvaller moet alles gericht zijn op maximale kansen om de overval met zo min mogelijk kleerscheuren te doorstaan.

Vaardigheid

Helemaal voorkomen kan echter niet, maar deze training zorgt dat je voorbereid bent op een overval. Een overval is in veel gevallen een traumatische ervaring, maar uit onderzoek blijkt dat de verwerking van een hevig incident zoals een overval beter verloopt bij medewerkers die een training hebben gevolgd. Niet alleen kennis is dan belangrijk, maar ook vaardigheid.

Consequent

Op de training leert de medewerker preventieve maatregelen te treffen en wordt hij/zij tevens doordrongen van de noodzaak deze consequent te handhaven. Het beveiligings- en veiligheidsbewustzijn verbetert en geleerd wordt hoe te reageren tijdens een overval.

Naspelen

Naast de nodige theorie wordt er tijdens de training uitgebreid aandacht besteed aan het naspelen van verschillende overvalsituaties. Tijdens de rollenspellen ervaar je het effect van een veilige en effectieve reactie op een overval en leert het RAAK- principe toe te passen:

Rustig blijven,
-Accepteren van de slachtofferrol,
-Afgeven van het gevraagde
-Kijken als het kan, het signalement opnemen.

Voor iedere tankstationmedewerker is deze training een uitstekende gelegenheid om zich bewust te worden van de aspecten die samenhangen met het veilig werken op een tankstation. Na aanwezigheid en actieve deelname aan deze training ontvangt de deelnemer  een certificaat. De training duurt 5 uur en kost 125 euro per persoon.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.