Kinderbescherming overdracht kind tankstation

Tankstation populaire locatie voor overdracht kind van gescheiden ouders

Jaarlijks hebben volgens de Raad van de Kinderbescherming (RvdK) zo’n 70.000 kinderen in Nederland te maken met een (echt)scheiding. Meestal komen gescheiden ouders zelf tot een omgangs- of zorgregeling voor de kinderen, maar in sommige gevallen verloopt het maken van afspraken over bijvoorbeeld een overdracht moeizamer. Soms geeft de Raad voor de Kinderbescherming dan het advies om af te spreken op neutraal of openbaar terrein. In de praktijk gebeurt dat bijvoorbeeld bij een tankstation, laat een anonieme pomphouder weten.

De rechtbank moet tot een oordeel komen als het ouders niet lukt om zelf of met hulp tot een oplossing te komen. Voor circa 5.000 kinderen vraagt de rechtbank advies aan de Raad voor de Kinderbescherming. Hiermee kan de rechtbank tot een besluit komen over de hoofdverblijfplaats van het kind, de omgang met de andere ouder en bijvoorbeeld het ouderlijk gezag, vertelt gedragswetenschapper Elise Ratering.

Onbeperkt lezen?

Ontwikkel jezelf met vakblad TankPro.nl.

Krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de tankstation-, brandstof- en convenience branche.

1 maand gratis proefabonnement

Overzicht alle abonnementen

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.