VARO Energy neemt Netto Tank over: twaalf locaties worden Argos

Het Zwitserse VARO Energy neemt Oliehandel Hulshof B.V. en Tankstation Westsingel B.V. (Netto Tank) over van de Hulshof Groep. Dat maakte het energiebedrijf maandag bekend. Twaalf Netto Tank-locaties worden als gevolg van de overname omgekleurd naar het merk Argos. 

Volgens de voorwaarden van de deal zal VARO de eindgebruikers- en smeermiddelenactiviteiten overnemen van Oliehandel Hulshof. Met de overeenkomst zijn twaalf zogenaamde ‘Company Owned and Company Operated’ (CoCo) Netto Tank-locaties en zeven dealerstations, zowel branded als unbranded, gemoeid. Wanneer de twaalf CoCo-stations omgekleurd worden, maakt Argos later bekend. Wat er met de zeven dealers gebeurt, is nog niet duidelijk.

Zeventig jaar

Rutger Hulshof, mede-eigenaar en directeur van Hulshof, gelooft dat de overname een goede stap is voor zijn onderneming. “Volgend jaar bestaat ons bedrijf zeventig jaar en samen met mijn broer Vincent vertegenwoordigen wij de derde generatie van het bedrijf. Sinds we mede-eigenaar en directeur zijn, hebben we het bedrijf laten groeien door ons te richten op oliehandel, tankstations en het uitbreiden van de carwash business. Vincent, onze vader Bert en ikzelf zijn ervan overtuigd dat de algemene energietransitie een belangrijke verandering in de sector teweeg zal brengen. Wij geloven dat onze brandstofactiviteiten goed passen bij een andere speler.”

Hulshof laat via sociale media weten dat hij en zijn familie blij zijn met de deal, maar dat het ook ‘emotionele gevoelens’ met zich meebrengt. Hij bedankt de klanten van het bedrijf, en vooral ook het personeel. “Al onze medewerkers met hun flexibiliteit en enorme inzet zijn we dankbaar en willen we hen uit het diepst van ons hart bedanken.”

Het netwerk van tankstations omvat enkele EV-laadpunten (AC en DC) en een bike-share-concept op drie locaties. “Door deze aankoop vergroot VARO het aantal tankstations en de volumecapaciteit van de terminals van het bedrijf in Oost-Nederland (regio Haaksbergen), wat betekent dat onze klanten meer toegang krijgen tot eindproducten direct vanuit het netwerk van het bedrijf”, aldus de ceo van VARO Julian Stoll.

Fieten Olie

De overeenkomst bevat bovendien een spin-off verkoop aan Fieten Olie, dat juist de eindgebruikers- en smeermiddelenactiviteiten, brandstoftrucks en een aantal dealerstations weer van VARO overneemt. Om welke locaties het hier allemaal gaat, wordt ook later naar buiten gebracht, maar in ieder geval het huidige Netto Tank-tankstation in Sint Isidorushoeve gaat verder in de kleuren van Fieten Olie.

Als onderdeel van de overgang zal tevens een aantal personeelsleden van VARO naar Fieten doorstromen. De verkoop wordt naar verwachting op 31 december 2021 afgerond. De transactie leidt waarschijnlijk tot een toename van het terminalvolume voor VARO als gevolg van een groter volumecontract met Fieten, aldus het Zwitserse bedrijf.

Richard Fieten, directeur van Fieten Olie: “Deze overname versterkt onze positie in de brandstoffen- en smeermiddelenmarkt. De activiteiten van Oliehandel Hulshof sluiten perfect aan bij onze visie en groeiambitie. Fieten staat samen met Oliehandel Hulshof voor 150 jaar ervaring in de olie-industrie.”

Oosten van land

Hulshof Mobiliteit Service is een onafhankelijke leverancier van brandstoffen en smeermiddelen in het oosten van Nederland, gevestigd in Haaksbergen en sinds 1952 actief op het gebied van tankstations, directe brandstoflevering en smeermiddelen. Het bedrijf is ook actief in de carwashsector met twee locaties in Nederland en twee in Duitsland onder het merk Perfect Carwash. Op die carwashactiviteiten gaat Hulshof zich nu meer focussen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.