FinCo Fuel en African Clean Energy gaan samenwerking aan

Foto: Finco Fuel

FinCo Fuel Group is een driejarige samenwerking gestart met African Clean Energy (ACE) rondom hun slimme kooktoestel ACE One. De samenwerking komt voort uit de doelstelling van FinCo Fuel om de eigen bedrijfsactiviteiten CO2-neutraal te maken.

De ACE One is een hybride kooktoestel dat zonne-energie combineert met een vuuroven. Zo ontstaat een optimale verbranding die uitstoot reduceert en geschikt is voor een grote diversiteit aan hernieuwbare brandstoffen, zoals afvalhout en overblijfselen van de oogst. Tevens voedt het apparaat een LED-lamp en laadt hij telefoons op.

Door de optimale verbranding is koken met de ACE One minder schadelijk dan koken op open vuur. Hiermee geeft ACE miljoenen mensen in Afrika en Azië die normaal op open vuur hun eten bereiden, potentieel toegang tot zowel een schoner en efficiënter kooktoestel als tot zonne-energie en licht. Dat maakt de CO2-reductie tegelijkertijd een investering in de verbetering van het welzijn van de gebruikers.

De gerealiseerde CO2-reductie met de ACE One ten opzichte van koken op open vuur ligt per kooktoestel naar schatting op minimaal 2 ton per jaar.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.