Nieuwe prijsvechter GT24 opent eind maart drie tankstations

De eerste drie tankstations van de nieuwe onbemande formule GT24 komen in De Lier, Vianen en Eck en Wiel. De werkzaamheden op deze locaties zijn op dit moment in volle gang, vertelt Peter Groen, de man achter de nieuwe prijsvechter. Eind maart wil hij de eerste stations operationeel hebben.

Volgens de oprichter van GT24 is er veel interesse voor het nieuwe tankstationmerk. “We hebben heel veel mooie projecten en gesprekken lopen. Ik verwacht dat we dit jaar zeker 35 tankstations gaan openen”, voorspelt Groen. Op de lange termijn moeten dat er minimaal tweehonderd worden. De naam GT24 staat voor goedkoop tanken, 24 uur per dag.

De presentatie op de Tankstation Vakbeurs heeft volgens Groen heel wat interessante leads opgeleverd. “Absoluut, daar ben ik dik tevreden over. We hebben een flink aantal concrete locaties in het vizier op dit moment. Het is nu de uitdaging om alles rond te krijgen. We hebben eigenlijk vooral handjes nodig. De dagen vliegen voorbij. Maar we liggen goed op schema.” Vooral het vinden van aannemers om het werk uit te voeren, is een probleem op dit moment, merkt Groen. “Het zijn drukke tijden in de bouw. Dat is duidelijk te merken.”

Pilot op drie locaties

Komende weken staan vooral in het teken van het testen van de locaties. “Ik heb vooraf uiteraard helemaal uitgedacht hoe ik het wil hebben. Maar je loopt altijd tegen zaken aan. Sommige dingen kun je alleen ter plekke vaststellen en aanpassen. We hebben onder meer wat zaken veranderd aan de verlichting. Daarom beginnen we eerst met een pilot op deze drie stations. Vervolgens gaan we door met de andere locaties. De start moet zo soepel mogelijk zijn. Binnenkort zullen we de mogelijkheden voor de biobrandstoffen gaan bekijken en daar waar mogelijk implementeren.”

Oprichter Peter Groen van GT24 is een bekend gezicht in de branche. Hij was jarenlang actief voor Texaco en Salland Olie en zette het merk Firezone in de markt. De keten van onbemande tankstations werd in 2002 opgericht door Salland Olie als antwoord op nieuwe formules zoals Tango en TinQ. Met zijn nieuwe formule wil hij een vuist maken tegenover de gevestigde partijen en ondernemers een alternatief bieden voor de bekende merken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

1 reactie op “Nieuwe prijsvechter GT24 opent eind maart drie tankstations”

Wilfred van Duyn|31.12.19|13:28

GT24 staat voor “Goedkoop Tanken, 24 uur per dag”.
Maar vandaag sta ik om 11:45 uur voor de pomp in Eck en Wiel. Geen enkele pomp werkte. Niet 24 uur per dag dus.
Ik ben maar ter onverrichter zake naar een benzinestation van een ander merk gegaan die zjin belofte wel waar maakt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.