Nieuwe tankstationformule GT24 wil dertig locaties openen in 2019

Het eerste tankstation van de nieuwe onbemande prijsvechter GT24 opent binnenkort zijn deuren. Dat heeft oprichter Peter Groen laten weten. Na de presentatie op de Tankstation Vakbeurs eind november gaat de nieuwe formule zich nu vol richten op het bouwen aan een netwerk van locaties. Doel is om in 2019 in Nederland minimaal dertig stations te openen. Op termijn moeten dat er tweehonderd worden.

De aanwezigheid op de Tankstation Vakbeurs heeft volgens Groen heel wat interessante leads opgeleverd. “Het was lekker druk op de beursvloer en er was volop interesse voor onze plannen. We zijn op dit moment druk bezig met de allereerste locatie. We gaan nu aan de slag om verder te praten en door te pakken.” Voor de vakbeurs kreeg een kleine groep ondernemers al tekst en uitleg over de nieuwe formule.

Er is inmiddels ook meer bekend over het aanbod aan brandstoffen dat bij de stations van GT24 verkrijgbaar zal zijn. Naast benzine (E5) en diesel (B7), worden ook de biobrandstoffen E15 en B30 aangeboden. Bovendien zijn de stations klaar voor een toekomst waarin elektrisch en op waterstof wordt gereden. “Voor het huidige wagenpark kun je ook al heel wat betekenen. Wij willen met CO2-reductie aan de slag en alternatieven aanbieden. Uiteindelijk is het aan de klant welke slang hij of zij pakt.”

Versterking

Om in te spelen op de kansen die zich aandienen, staat sinds deze week een vacature uit bij het bedrijf. Groen is op zoek naar een acquisiteur. “Ik heb de agenda op dit moment behoorlijk vol zitten en kan wel versterking gebruiken. De nieuwe collega gaat zich niet alleen richten op bestaande locaties. Ook ligt de focus op het in kaart brengen van andere aantrekkelijke plaatsen voor GT24-stations en het zoeken naar een geschikte exploitant voor deze nieuwe locaties.”

In het eerste kwartaal worden de eerste tankstations van GT24 geopend. Waar die precies komen, wordt spoedig bekendgemaakt. Binnenkort gaat bovendien de nieuwe GT24-app online. “Nadat je een persoonlijk profiel hebt aangemaakt, houden we je brandstofverbruik bij. Op basis daarvan geven we je tal van tips om tot wel 20 procent op jouw volle tank te besparen. Met zuinig rijgedrag stel je zo je eerstvolgende tankbeurt steeds verder uit. Weer een keer toe aan betalen? Dan kun je dat uiteraard via de GT24-app doen.”

Oprichter Peter Groen van GT24 is een bekend gezicht in petrolland, met een schat aan ervaring. Hij werkte jarenlang voor Texaco en Salland Olie en was de drijvende kracht achter het merk Firezone. De keten van onbemande tankstations werd in 2002 opgericht door Salland Olie als antwoord op nieuwe formules zoals Tango en TinQ.

Ambitieus

De kleuren van de nieuwe formule zijn geel en zwart, de naam GT24 staat voor ‘goedkoop tanken, 24 uur per dag’. “De afkorting past wat beter op de luifel”, grapt Groen. “Anders werd het wel wat lang. Dit is duidelijk en herkenbaar.” Als het aan de oprichter ligt, dan zijn er binnen twee jaar al honderd locaties geopend in de nieuwe kleuren. “Dat klinkt misschien heel ambitieus, maar ik geloof echt dat het kan. Ik weet van de hoed en de rand en ken de petrolwereld, dat is een groot voordeel.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe tankstationformule GT24 wil dertig locaties openen in 2019 | TankPro.nl

Nieuwe tankstationformule GT24 wil dertig locaties openen in 2019

Het eerste tankstation van de nieuwe onbemande prijsvechter GT24 opent binnenkort zijn deuren. Dat heeft oprichter Peter Groen laten weten. Na de presentatie op de Tankstation Vakbeurs eind november gaat de nieuwe formule zich nu vol richten op het bouwen aan een netwerk van locaties. Doel is om in 2019 in Nederland minimaal dertig stations te openen. Op termijn moeten dat er tweehonderd worden.

De aanwezigheid op de Tankstation Vakbeurs heeft volgens Groen heel wat interessante leads opgeleverd. “Het was lekker druk op de beursvloer en er was volop interesse voor onze plannen. We zijn op dit moment druk bezig met de allereerste locatie. We gaan nu aan de slag om verder te praten en door te pakken.” Voor de vakbeurs kreeg een kleine groep ondernemers al tekst en uitleg over de nieuwe formule.

Er is inmiddels ook meer bekend over het aanbod aan brandstoffen dat bij de stations van GT24 verkrijgbaar zal zijn. Naast benzine (E5) en diesel (B7), worden ook de biobrandstoffen E15 en B30 aangeboden. Bovendien zijn de stations klaar voor een toekomst waarin elektrisch en op waterstof wordt gereden. “Voor het huidige wagenpark kun je ook al heel wat betekenen. Wij willen met CO2-reductie aan de slag en alternatieven aanbieden. Uiteindelijk is het aan de klant welke slang hij of zij pakt.”

Versterking

Om in te spelen op de kansen die zich aandienen, staat sinds deze week een vacature uit bij het bedrijf. Groen is op zoek naar een acquisiteur. “Ik heb de agenda op dit moment behoorlijk vol zitten en kan wel versterking gebruiken. De nieuwe collega gaat zich niet alleen richten op bestaande locaties. Ook ligt de focus op het in kaart brengen van andere aantrekkelijke plaatsen voor GT24-stations en het zoeken naar een geschikte exploitant voor deze nieuwe locaties.”

In het eerste kwartaal worden de eerste tankstations van GT24 geopend. Waar die precies komen, wordt spoedig bekendgemaakt. Binnenkort gaat bovendien de nieuwe GT24-app online. “Nadat je een persoonlijk profiel hebt aangemaakt, houden we je brandstofverbruik bij. Op basis daarvan geven we je tal van tips om tot wel 20 procent op jouw volle tank te besparen. Met zuinig rijgedrag stel je zo je eerstvolgende tankbeurt steeds verder uit. Weer een keer toe aan betalen? Dan kun je dat uiteraard via de GT24-app doen.”

Oprichter Peter Groen van GT24 is een bekend gezicht in petrolland, met een schat aan ervaring. Hij werkte jarenlang voor Texaco en Salland Olie en was de drijvende kracht achter het merk Firezone. De keten van onbemande tankstations werd in 2002 opgericht door Salland Olie als antwoord op nieuwe formules zoals Tango en TinQ.

Ambitieus

De kleuren van de nieuwe formule zijn geel en zwart, de naam GT24 staat voor ‘goedkoop tanken, 24 uur per dag’. “De afkorting past wat beter op de luifel”, grapt Groen. “Anders werd het wel wat lang. Dit is duidelijk en herkenbaar.” Als het aan de oprichter ligt, dan zijn er binnen twee jaar al honderd locaties geopend in de nieuwe kleuren. “Dat klinkt misschien heel ambitieus, maar ik geloof echt dat het kan. Ik weet van de hoed en de rand en ken de petrolwereld, dat is een groot voordeel.”

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.