Bloomberg: miljardair uit Hongkong geïnteresseerd in Varo Energy

Een groot conglomeraat uit Hongkong overweegt een bod op Varo Energy. Dat meldt Bloomberg. Volgens het persbureau zijn er afgelopen tijd gesprekken geweest, maar is er vooralsnog geen akkoord bereikt met Henry Cheng, de miljardair achter de Chow Tai Fook group. De betrokkenen wilden vooralsnog niet reageren.

De groep uit Hongkong is onder meer actief op het gebied van vastgoed, hotels, vervoer, energie en telecommunicatie. In 2017 werd het Australische energiebedrijf Alinta Energy overgenomen.

Het Zwitserse bedrijf Varo Energy houdt zich bezig met de opslag, distributie en verkoop van brandstoffen in onder meer Nederland, België, Duitsland en Frankrijk en is bij consumenten vooral bekend van de Argos-tankstations. Aandeelhouders zijn Carlyle, Vitol en Reggeborgh. Vorig jaar wilde Varo Energy naar de beurs, maar die stap werd vanwege ongunstige marktomstandigheden uiteindelijk afgeblazen.

Vier jaar geleden ging Varo Energy samen met het Nederlandse bedrijf Argos. In 2016 werd het Brand Oil-netwerk overgenomen. Begin 2017 volgde een derde grote overname in korte tijd, toen DOC-moederbedrijf United Fuel Group werd aangekocht. Vorig jaar nam Varo Energy alle tankstations van de Friese tankstation-onderneming Van den Belt over.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bloomberg: miljardair uit Hongkong geïnteresseerd in Varo Energy | TankPro.nl

Bloomberg: miljardair uit Hongkong geïnteresseerd in Varo Energy

Een groot conglomeraat uit Hongkong overweegt een bod op Varo Energy. Dat meldt Bloomberg. Volgens het persbureau zijn er afgelopen tijd gesprekken geweest, maar is er vooralsnog geen akkoord bereikt met Henry Cheng, de miljardair achter de Chow Tai Fook group. De betrokkenen wilden vooralsnog niet reageren.

De groep uit Hongkong is onder meer actief op het gebied van vastgoed, hotels, vervoer, energie en telecommunicatie. In 2017 werd het Australische energiebedrijf Alinta Energy overgenomen.

Het Zwitserse bedrijf Varo Energy houdt zich bezig met de opslag, distributie en verkoop van brandstoffen in onder meer Nederland, België, Duitsland en Frankrijk en is bij consumenten vooral bekend van de Argos-tankstations. Aandeelhouders zijn Carlyle, Vitol en Reggeborgh. Vorig jaar wilde Varo Energy naar de beurs, maar die stap werd vanwege ongunstige marktomstandigheden uiteindelijk afgeblazen.

Vier jaar geleden ging Varo Energy samen met het Nederlandse bedrijf Argos. In 2016 werd het Brand Oil-netwerk overgenomen. Begin 2017 volgde een derde grote overname in korte tijd, toen DOC-moederbedrijf United Fuel Group werd aangekocht. Vorig jaar nam Varo Energy alle tankstations van de Friese tankstation-onderneming Van den Belt over.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.