Varo slaat grote slag met overname 32 tankstations Van den Belt

Brandstofleverancier Varo Energy neemt alle 32 tankstations over van de Friese tankstation-onderneming Van den Belt. De locaties liggen verspreid over de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De deal heeft alleen betrekking op de tankstations, de oliehandel van het familiebedrijf maakt geen deel uit van de overname.

“Wij zijn erg tevreden met deze overeenkomst. We zijn ervan overtuigd dat Varo de juiste partner is in deze veranderende markt om ons netwerk van tankstations op een hoger niveau te brengen wat betreft kwaliteit en dienstverlening”, aldus directeuren Gerrit en Arjen van den Belt. Eén van de huidige eigenaren blijft verantwoordelijk voor het beheer van het olie-onderdeel van het bedrijf, dat actief is in de levering van brandstoffen, smeermiddelen, reinigingsproducten en AdBlue aan professionele eindgebruikers.

“Met deze overname blijven we de aanwezigheid van ons bedrijf in het retail-segment uitbreiden. Deze stap is dan ook in lijn met onze strategie om te groeien door middel van overnames, naast een voortdurende focus op organische groei”, vertelt directeur Roger Brown van Varo. “Dit is wederom een stap vooruit waarmee we invulling geven aan onze ambitie om ons aanbod richting klanten voortdurend uit te breiden en te verbeteren.”

Tweehonderd tankstations

Brandstofleverancier Varo houdt zich bezig met raffinage, opslag en marketing van brandstofproducten, met klanten in retail- en groothandel. Het Zwitserse bedrijf is marktleider op het gebied van logistieke dienstverlening van brandstoffen in de Benelux en is één van de grootste blenders en distributeurs van hernieuwbare brandstoffen in Nederland. Het bedrijf opereert of levert brandstoffen aan bijna tweehonderd tankstations verspreid over het hele land, onder andere onder de merken Argos, Amigo, Brand Oil en DOC.

Varo Energy staat bovendien op het punt om de beurs in Amsterdam te betreden, waarbij eigenaren Reggeborgh, Vitol en Carlyle zo’n 30 tot 40 procent van hun belang willen verkopen. Naar verwachting is de overname begin juni 2018 afgerond, dit onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Varo slaat grote slag met overname 32 tankstations Van den Belt | TankPro.nl

Varo slaat grote slag met overname 32 tankstations Van den Belt

Brandstofleverancier Varo Energy neemt alle 32 tankstations over van de Friese tankstation-onderneming Van den Belt. De locaties liggen verspreid over de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De deal heeft alleen betrekking op de tankstations, de oliehandel van het familiebedrijf maakt geen deel uit van de overname.

“Wij zijn erg tevreden met deze overeenkomst. We zijn ervan overtuigd dat Varo de juiste partner is in deze veranderende markt om ons netwerk van tankstations op een hoger niveau te brengen wat betreft kwaliteit en dienstverlening”, aldus directeuren Gerrit en Arjen van den Belt. Eén van de huidige eigenaren blijft verantwoordelijk voor het beheer van het olie-onderdeel van het bedrijf, dat actief is in de levering van brandstoffen, smeermiddelen, reinigingsproducten en AdBlue aan professionele eindgebruikers.

“Met deze overname blijven we de aanwezigheid van ons bedrijf in het retail-segment uitbreiden. Deze stap is dan ook in lijn met onze strategie om te groeien door middel van overnames, naast een voortdurende focus op organische groei”, vertelt directeur Roger Brown van Varo. “Dit is wederom een stap vooruit waarmee we invulling geven aan onze ambitie om ons aanbod richting klanten voortdurend uit te breiden en te verbeteren.”

Tweehonderd tankstations

Brandstofleverancier Varo houdt zich bezig met raffinage, opslag en marketing van brandstofproducten, met klanten in retail- en groothandel. Het Zwitserse bedrijf is marktleider op het gebied van logistieke dienstverlening van brandstoffen in de Benelux en is één van de grootste blenders en distributeurs van hernieuwbare brandstoffen in Nederland. Het bedrijf opereert of levert brandstoffen aan bijna tweehonderd tankstations verspreid over het hele land, onder andere onder de merken Argos, Amigo, Brand Oil en DOC.

Varo Energy staat bovendien op het punt om de beurs in Amsterdam te betreden, waarbij eigenaren Reggeborgh, Vitol en Carlyle zo’n 30 tot 40 procent van hun belang willen verkopen. Naar verwachting is de overname begin juni 2018 afgerond, dit onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM.

Lees ook:

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.