‘Ons product verandert, omdat jullie wereld verandert’

De veranderende tankstationwereld heeft BigBrother aangespoord tot de ontwikkeling van alweer de vijfde generatie van het PumpWatch-platform. Die vernieuwde versie werd tijdens de afgelopen editie van de Tankstation Vakbeurs aan de markt gepresenteerd. “Dat we nu een vijfde editie hebben, komt door de ontwikkelingen in de markt en de technologie”, aldus BigBrother-directeur Harold van der Velde.

PumpWatch new kenmerkt zich vooral door nog meer intelligentie. Door extra data aan het systeem toe te voegen, is het nu zelfs mogelijk om bepaalde risico’s te voorspellen. “PumpWatch moet meer weten dan jullie en jullie daarvan op de hoogte brengen”, sprak de directeur de volle zaal toe.

Bij de ontwikkeling van PumpWatch new heeft BigBrother zich vooral op vier pijlers geconcentreerd. Een van de belangrijkste was de besparing van tijd. “We horen steeds vaker van klanten dat ze geen tijd meer hebben”, aldus directeur Aart van Rooijen (zie foto). “De uren die je besteedt achter de monitor, ben je niet met je klanten bezig. Maar klanten verwachten dat wel. Dus alles dat je kunt automatiseren, moet je ook automatiseren.”

Bovendien is rekening gehouden met de komst van meerdere soorten brandstoffen. Wat de brandstof van de toekomst wordt, is misschien nog niet te voorspellen, maar dat er meerdere soorten gaan komen, is voor Van Rooijen evident. “Het wordt een grotere mix. Hoe hou je dat veilig voor je klanten die op je tankstation komen?”

Veiligheid

Verder is veiligheid natuurlijk cruciaal. Dit wordt steeds belangrijker, met name door de groei van tankstations. Van Rooijen: “Alles moet dan onder controle en veilig zijn. Die grip op de processen is hier de sleutel. Je wilt weten wat er fout loopt, niet wat er goed loopt. Vertrouwen is goed, maar controle is eigenlijk beter.”

De laatste pijler voor de vijfde generatie PumpWatch is de klantbeleving. Dit thema speelt steeds meer in de tankstationbranche, zo merkt Van Rooijen op. Concepten voor een betere klantbeleving worden aan alle kanten opgemerkt. “Wij geloven dat je die beleving meetbaar kunt maken. Experimenteren is nu een must, maar je wilt wel weten wat het oplevert. Tegenwoordig meet je geen liters meer, maar meet je de beleving van de klanten.”

(Het artikel gaat verder onder de foto)

De grip op processen is het sleutelwoord bij het PumpWatch-platform. Het systeem moet een ondernemer helpen om te controleren wat er fout loopt en dit aan te pakken. De grootste verandering is de toevoeging van bewegende beelden, waar de vorige generatie louter plaatjes had. “De innovatie in het systeem die wij doen, moet impact hebben op jullie tankstation of jullie klanten”, aldus van der Velde.

Van Rooijen liet de verschillende nieuwe toepassingen van het systeem zien, waarbij hij ook het vergrote gemak en de verbeterde snelheid van het platform demonstreerde. Er kan op verschillende filters gezocht worden en de gehele klantervaring kan worden gevolgd, maar PumpWatch kan ook worden ingezet om transacties te beheersen. Van Rooijen: “Het helpen van het optimaliseren van het proces, is absoluut iets wat wij als BigBrother willen bieden.”

Een beta-versie van het vernieuwde systeem wordt al gebruikt bij twee Nederlandse tankstations. Vanaf januari is de PumpWatch new voor iedereen beschikbaar.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Ons product verandert, omdat jullie wereld verandert’ | TankPro.nl

‘Ons product verandert, omdat jullie wereld verandert’

De veranderende tankstationwereld heeft BigBrother aangespoord tot de ontwikkeling van alweer de vijfde generatie van het PumpWatch-platform. Die vernieuwde versie werd tijdens de afgelopen editie van de Tankstation Vakbeurs aan de markt gepresenteerd. “Dat we nu een vijfde editie hebben, komt door de ontwikkelingen in de markt en de technologie”, aldus BigBrother-directeur Harold van der Velde.

PumpWatch new kenmerkt zich vooral door nog meer intelligentie. Door extra data aan het systeem toe te voegen, is het nu zelfs mogelijk om bepaalde risico’s te voorspellen. “PumpWatch moet meer weten dan jullie en jullie daarvan op de hoogte brengen”, sprak de directeur de volle zaal toe.

Bij de ontwikkeling van PumpWatch new heeft BigBrother zich vooral op vier pijlers geconcentreerd. Een van de belangrijkste was de besparing van tijd. “We horen steeds vaker van klanten dat ze geen tijd meer hebben”, aldus directeur Aart van Rooijen (zie foto). “De uren die je besteedt achter de monitor, ben je niet met je klanten bezig. Maar klanten verwachten dat wel. Dus alles dat je kunt automatiseren, moet je ook automatiseren.”

Bovendien is rekening gehouden met de komst van meerdere soorten brandstoffen. Wat de brandstof van de toekomst wordt, is misschien nog niet te voorspellen, maar dat er meerdere soorten gaan komen, is voor Van Rooijen evident. “Het wordt een grotere mix. Hoe hou je dat veilig voor je klanten die op je tankstation komen?”

Veiligheid

Verder is veiligheid natuurlijk cruciaal. Dit wordt steeds belangrijker, met name door de groei van tankstations. Van Rooijen: “Alles moet dan onder controle en veilig zijn. Die grip op de processen is hier de sleutel. Je wilt weten wat er fout loopt, niet wat er goed loopt. Vertrouwen is goed, maar controle is eigenlijk beter.”

De laatste pijler voor de vijfde generatie PumpWatch is de klantbeleving. Dit thema speelt steeds meer in de tankstationbranche, zo merkt Van Rooijen op. Concepten voor een betere klantbeleving worden aan alle kanten opgemerkt. “Wij geloven dat je die beleving meetbaar kunt maken. Experimenteren is nu een must, maar je wilt wel weten wat het oplevert. Tegenwoordig meet je geen liters meer, maar meet je de beleving van de klanten.”

(Het artikel gaat verder onder de foto)

De grip op processen is het sleutelwoord bij het PumpWatch-platform. Het systeem moet een ondernemer helpen om te controleren wat er fout loopt en dit aan te pakken. De grootste verandering is de toevoeging van bewegende beelden, waar de vorige generatie louter plaatjes had. “De innovatie in het systeem die wij doen, moet impact hebben op jullie tankstation of jullie klanten”, aldus van der Velde.

Van Rooijen liet de verschillende nieuwe toepassingen van het systeem zien, waarbij hij ook het vergrote gemak en de verbeterde snelheid van het platform demonstreerde. Er kan op verschillende filters gezocht worden en de gehele klantervaring kan worden gevolgd, maar PumpWatch kan ook worden ingezet om transacties te beheersen. Van Rooijen: “Het helpen van het optimaliseren van het proces, is absoluut iets wat wij als BigBrother willen bieden.”

Een beta-versie van het vernieuwde systeem wordt al gebruikt bij twee Nederlandse tankstations. Vanaf januari is de PumpWatch new voor iedereen beschikbaar.

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.