BOL en van Staveren gaan samen verder, Jan Sipke Hulzinga directeur

De groothandelsbedrijven van BOL en van Staveren gaan vanaf 1 januari 2019 een samenwerking met elkaar aan. Dat hebben beide bedrijven donderdagochtend bekendgemaakt. Het partnerschap krijgt gestalte in het nieuw op te richten bedrijf: BOL | van Staveren B.V, waarin BOL en van Staveren ieder voor de helft participeren. Directeur wordt Jan Sipke Hulzinga, een bekende naam in Flevoland en de brandstofwereld. De tankstations van BOL en van Staveren blijven wel zelfstandig opereren.

Directeur Lambert van Ommen blijft verantwoordelijk voor de tankstation-activiteiten van BOL, bekend onder de namen SuperTank en SuperShop. Jitha van Staveren blijft algemeen directeur van N. van Staveren B.V. met de tankstations Shell, Tank S, Esso en de Blue Carwash wasstraten. “De samenwerking is een logisch gevolg van de marktontwikkeling. Met schaalgrootte en kennis in combinatie met de ondersteuning van A-merken leggen we de basis voor een sterke toekomst”, aldus Hulzinga.

Beide groothandelsbedrijven die samengaan, komen voort uit familiebedrijven. Er is een gezamenlijke trouwe klantenkring. “We rijden straks met dezelfde tankauto naar een klant én zijn buurman in één rit. Dat voordeel gaat de klant ook merken”, zegt Hulzinga. In het nieuwe bedrijf wordt 135 jaar ervaring samengevoegd.

Verdere groei

“Die ervaring gaat gebruikt worden om de klant verder te helpen met de beste brandstoffen en smeermiddelen. Nu en vooral in de toekomst, want die zit voor hen vol veranderingen en vernieuwingen. Wij willen de kennispartner zijn in de energietransitie voor onze klanten.”

BOL | van Staveren richt zich op verdere groei in Noord- en Midden-Nederland. Het bedrijf zal zich in eerste instantie vestigen aan De Noord 57 in Dronten. De bedrijfsonderdelen die vanaf het nieuwe jaar onder BOL | van Staveren B.V. vallen zijn van Staveren Groothandel, BOL Handelsonderneming, SuperOil, BG Techniek, SuperGaz en Gascentrum Noord Nederland.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BOL en van Staveren gaan samen verder, Jan Sipke Hulzinga directeur | TankPro.nl

BOL en van Staveren gaan samen verder, Jan Sipke Hulzinga directeur

De groothandelsbedrijven van BOL en van Staveren gaan vanaf 1 januari 2019 een samenwerking met elkaar aan. Dat hebben beide bedrijven donderdagochtend bekendgemaakt. Het partnerschap krijgt gestalte in het nieuw op te richten bedrijf: BOL | van Staveren B.V, waarin BOL en van Staveren ieder voor de helft participeren. Directeur wordt Jan Sipke Hulzinga, een bekende naam in Flevoland en de brandstofwereld. De tankstations van BOL en van Staveren blijven wel zelfstandig opereren.

Directeur Lambert van Ommen blijft verantwoordelijk voor de tankstation-activiteiten van BOL, bekend onder de namen SuperTank en SuperShop. Jitha van Staveren blijft algemeen directeur van N. van Staveren B.V. met de tankstations Shell, Tank S, Esso en de Blue Carwash wasstraten. “De samenwerking is een logisch gevolg van de marktontwikkeling. Met schaalgrootte en kennis in combinatie met de ondersteuning van A-merken leggen we de basis voor een sterke toekomst”, aldus Hulzinga.

Beide groothandelsbedrijven die samengaan, komen voort uit familiebedrijven. Er is een gezamenlijke trouwe klantenkring. “We rijden straks met dezelfde tankauto naar een klant én zijn buurman in één rit. Dat voordeel gaat de klant ook merken”, zegt Hulzinga. In het nieuwe bedrijf wordt 135 jaar ervaring samengevoegd.

Verdere groei

“Die ervaring gaat gebruikt worden om de klant verder te helpen met de beste brandstoffen en smeermiddelen. Nu en vooral in de toekomst, want die zit voor hen vol veranderingen en vernieuwingen. Wij willen de kennispartner zijn in de energietransitie voor onze klanten.”

BOL | van Staveren richt zich op verdere groei in Noord- en Midden-Nederland. Het bedrijf zal zich in eerste instantie vestigen aan De Noord 57 in Dronten. De bedrijfsonderdelen die vanaf het nieuwe jaar onder BOL | van Staveren B.V. vallen zijn van Staveren Groothandel, BOL Handelsonderneming, SuperOil, BG Techniek, SuperGaz en Gascentrum Noord Nederland.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.