Nieuwe directeur voor Q8 in de Benelux

Kuwait Petroleum krijgt met Fadel Al Faraj een nieuwe managing director in de Benelux. Hij start begin volgende maand in zijn nieuwe functie en vervangt daarbij de huidige directeur, Azzam Al Mutawa, die de functie sinds 2012 bekleedde. Laatstgenoemde blijft werkzaam bij Kuwait Petroleum en zal naast zijn nieuwe functie als managing director van Q8 in Italië ook instaan voor het bestuur van de Q8 Global Cards Business in Spanje.

Fadel Al Faraj (zie foto onderaan) is al zo’n 25 jaar actief bij Kuwait Petroleum International en is daardoor een bekende naam in de oliesector. De nieuwe Benelux-directeur is nu nog managing director Global Businesses (Q8Oils en Q8 Aviation). Na zijn aantreden als Benelux-directeur blijft hij de wereldwijde activiteiten van het bedrijf met betrekking tot Q8Oils aansturen.

Kuwait Petroleum

Kuwait Petroleum is één van de grootste brandstofspelers op de Benelux-markt. Momenteel beschikt het Koeweitse bedrijf over meer dan 650 tankstations, verspreid over België, Nederland en Luxemburg. De vestigingen zijn onderverdeeld in bemande locaties onder het Q8-merk (België, Nederland en Luxemburg) en onbemande stations onder het Q8 Easy-merk (België) en Tango (Nederland).

Daarnaast heeft het bedrijf ongeveer zeshonderd International Diesel Services-stations in Noordwest-Europa, die speciaal gericht zijn op de transportsector. Naast de verkoop van brandstoffen is Kuwait Petroleum ook actief op de markt van de productie, marketing en verkoop van smeermiddelen onder het merk Q8Oils. Tevens levert het brandstoffen aan professionele eindverbruiker en resellers.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.