Argos-moederbedrijf neemt alle Brand Oil-stations over

Varo Energy neemt de ruim tachtig tankstations over van Brand Oil. Dat maakten beide bedrijven maandag bekend. Door toevoeging van het netwerk groeit het aantal vestigingen van Varo naar bijna 150. De verworven locaties blijven onder de bestaande merknamen opereren, waarbij de huidige eigenaren Cor Brandsma en Arjen Sietsma een actieve rol vervullen bij de integratie van de overgenomen activiteiten. Naar verwachting is de transactie begin januari afgerond, afhankelijk van goedkeuring door de Nederlandse mededingingsautoriteit ACM.

Met deze acquisitie breidt Varo Energy het bestaande retailnetwerk in Nederland uit met 84 tankstations, vooral gelegen in het noorden en het oosten van het land. Samen met het bestaande netwerk van tankstations, dat het bedrijf reeds opereert onder de merknaam Argos, beheert de onderneming bijna 150 tankstations in Nederland en Duitsland.

Strategie

“Met deze transactie verstevigen we onze positie binnen het retailsegment aanzienlijk, hetgeen in lijn is met onze strategie om verder te groeien als een geïntegreerde logistieke dienstverlener van brandstoffen in Noordwest-Europa”, aldus Roger Brown, ceo van Varo. “Dit is een volgende stap om de propositie naar onze klanten te blijven verbeteren.”

Verdere ontwikkeling

Brandsma en Sietsma merken op: “Wij zijn verheugd over de aansluiting bij Varo. Met de steun van onze sterke nieuwe aandeelhouder, zijn we uniek gepositioneerd om een succesvolle verdere ontwikkeling van de activiteiten te realiseren. Wij kijken ernaar uit om de positie van de merken Brand Oil en Amigo in de brandstoffenmarkt te versterken.”

Varo Energy

Varo Energy is actief in de raffinage, opslag en distributie van olieproducten voor de markt in Noordwest-Europa. De onderneming heeft een raffinaderij in het Zwitserse Cressier en een minderheidsbelang in de Bayernoil-raffinaderij in Zuid-Duitsland. Daarnaast beschikt het over opslag-, distributie- en marketingactiviteiten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

Inter Oil

Inter Oil, het bedrijf achter de Brand Oil en Amigo-locaties is gevestigd in het Gelderse Zutphen. Het is een zelfstandige oliehandel en exploitant/leverancier van tankstations in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord Brabant, Utrecht en Noord-Holland, actief onder de merknamen Brand Oil (bemande tankstations) en Amigo (onbemande tankstations). Nielen Schuman heeft exclusief opgetreden als financieel adviseur voor de aandeelhouders van Inter Oil.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Argos-moederbedrijf neemt alle Brand Oil-stations over | TankPro.nl

Argos-moederbedrijf neemt alle Brand Oil-stations over

Varo Energy neemt de ruim tachtig tankstations over van Brand Oil. Dat maakten beide bedrijven maandag bekend. Door toevoeging van het netwerk groeit het aantal vestigingen van Varo naar bijna 150. De verworven locaties blijven onder de bestaande merknamen opereren, waarbij de huidige eigenaren Cor Brandsma en Arjen Sietsma een actieve rol vervullen bij de integratie van de overgenomen activiteiten. Naar verwachting is de transactie begin januari afgerond, afhankelijk van goedkeuring door de Nederlandse mededingingsautoriteit ACM.

Met deze acquisitie breidt Varo Energy het bestaande retailnetwerk in Nederland uit met 84 tankstations, vooral gelegen in het noorden en het oosten van het land. Samen met het bestaande netwerk van tankstations, dat het bedrijf reeds opereert onder de merknaam Argos, beheert de onderneming bijna 150 tankstations in Nederland en Duitsland.

Strategie

“Met deze transactie verstevigen we onze positie binnen het retailsegment aanzienlijk, hetgeen in lijn is met onze strategie om verder te groeien als een geïntegreerde logistieke dienstverlener van brandstoffen in Noordwest-Europa”, aldus Roger Brown, ceo van Varo. “Dit is een volgende stap om de propositie naar onze klanten te blijven verbeteren.”

Verdere ontwikkeling

Brandsma en Sietsma merken op: “Wij zijn verheugd over de aansluiting bij Varo. Met de steun van onze sterke nieuwe aandeelhouder, zijn we uniek gepositioneerd om een succesvolle verdere ontwikkeling van de activiteiten te realiseren. Wij kijken ernaar uit om de positie van de merken Brand Oil en Amigo in de brandstoffenmarkt te versterken.”

Varo Energy

Varo Energy is actief in de raffinage, opslag en distributie van olieproducten voor de markt in Noordwest-Europa. De onderneming heeft een raffinaderij in het Zwitserse Cressier en een minderheidsbelang in de Bayernoil-raffinaderij in Zuid-Duitsland. Daarnaast beschikt het over opslag-, distributie- en marketingactiviteiten in de Benelux, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland.

Inter Oil

Inter Oil, het bedrijf achter de Brand Oil en Amigo-locaties is gevestigd in het Gelderse Zutphen. Het is een zelfstandige oliehandel en exploitant/leverancier van tankstations in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Noord Brabant, Utrecht en Noord-Holland, actief onder de merknamen Brand Oil (bemande tankstations) en Amigo (onbemande tankstations). Nielen Schuman heeft exclusief opgetreden als financieel adviseur voor de aandeelhouders van Inter Oil.

Tom van Gurp

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.