Sakko genomineerd voor prijs snelst groeiende bedrijf 

Sakko Holding BV uit Bergen op Zoom is genomineerd de FD Gouden Gazellen. Deze prijs wordt gegeven aan de snelst groeiende bedrijven in Nederland. Sakko is genomineerd in de omzetklasse ‘Groot’, voor bedrijven met een omzet van dertig miljoen euro of meer en valt onder de regio Noord-Brabant en Limburg. Door de nominatie mag Sakko zich voor het eerst een FD Gazelle noemen. De in totaal 490 genomineerden strijden de komende tijd om de titel FD Gouden Gazellen.

Algemeen directeur Stephan Mangnus geeft in een reactie aan trots te zijn op de nominatie: “Het is voor ons een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Na de verkoop in 2005 van ons netwerk met zo’n negentig tankstations aan Tamoil Nederland, hebben we eigenlijk een geheel nieuwe start gemaakt met onze onderneming. Het winnen van deze FD Gazelle award is voor ons dan ook een bekroning voor wat we de afgelopen jaren gerealiseerd hebben.”

Uitbreiding

Volgens Mangnus is Sakko in de brandstoffen- en smeermiddelenmarkt opnieuw de top vijftien van Nederland binnengedrongen, qua volume. Het bedrijf wil de komende jaren naar een plek in de top tien. “Pijlers voor deze groei zijn onder andere een verdere uitbreiding van het huidige aantal tankstation in eigen beheer van ongeveer dertig locaties naar zo’n vijftig stations en daarnaast een vergroting en daarmee verdichting van ons zakelijke klantenbestand.”

Er is een aantal voorwaarden waaraan een bedrijf moet voldoen, om in aanmerking te komen voor de FD Gazellen. Bedrijven moeten financieel gezond zijn, drie jaar achter elkaar een omzetgroei noteren van minstens twintig procent en geen verliezen hebben geleden.

Overnames

Sakko heeft in het recente verleden diverse stations overgenomen. Zo werden eerder dit jaar twee stations aangekocht en omgekleurd naar de eigen rode signing. Diverse andere locaties volgen de komende tijd, waardoor eind dit jaar de teller op ongeveer dertig locaties komt te staan.

Momenteel wisselen veel stations van eigenaar en exploitant. Wilt u weten wat dit voor gevolgen heeft voor de markt en hoe deze er de komende jaren gaat veranderen. Kom dan naar het Nationaal Tankstation Congres op 17 november 2015 in Expo Houten. Kijk voor meer informatie op: www.tankstationvakbeurs.nl/. Of schrijf nu in via: www.tankstationvakbeurs.nl/registratie.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.