Esso rondt verkoop van honderden Franse tankstations af

De verkoop van honderden Esso-locaties in Frankrijk is afgerond. Koper is de Ierse retailer DCC Energy, die de vestigingen kocht voor een bedrag van ruim honderd miljoen euro. In de boedel zitten 274 Express-vestigingen, elf snelwegstations en ruim zeventig leveringscontracten voor dealerlocaties.

Frankrijk is niet het eerste land waar Esso-moederbedrijf Exxon Mobil stations van de hand doet. In België werden twee jaar geleden de laatste vestigingen verkocht en in Nederland wordt momenteel gewerkt aan de afronding van de laatste 107 locaties aan nieuwkomer NRG Value.

De Amerikaanse multinational heeft al langer het beleid om het aantal tankstations in eigen beheer te verminderen. Wel wordt vaak met de nieuwe exploitant afgesproken dat Esso voorlopig op de luifel blijft staan. Ook in Nederland zijn dergelijke afspraken gemaakt.

DCC Energy

De koper van de Franse stations, DCC Energy, wil zijn positie in Frankrijk nog verder versterken door de overname van de Franse lpg-activiteiten van Shell, waar beide partijen momenteel over onderhandelen. In Nederland zijn de Ieren al enige tijd actief in de lpg-sector, namelijk als moederbedrijf van LP Autogas en Benegas.

Lees ook: Esso Nederland verkoopt ruim honderd stations aan NRG Value

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Esso rondt verkoop van honderden Franse tankstations af | TankPro.nl

Esso rondt verkoop van honderden Franse tankstations af

De verkoop van honderden Esso-locaties in Frankrijk is afgerond. Koper is de Ierse retailer DCC Energy, die de vestigingen kocht voor een bedrag van ruim honderd miljoen euro. In de boedel zitten 274 Express-vestigingen, elf snelwegstations en ruim zeventig leveringscontracten voor dealerlocaties.

Frankrijk is niet het eerste land waar Esso-moederbedrijf Exxon Mobil stations van de hand doet. In België werden twee jaar geleden de laatste vestigingen verkocht en in Nederland wordt momenteel gewerkt aan de afronding van de laatste 107 locaties aan nieuwkomer NRG Value.

De Amerikaanse multinational heeft al langer het beleid om het aantal tankstations in eigen beheer te verminderen. Wel wordt vaak met de nieuwe exploitant afgesproken dat Esso voorlopig op de luifel blijft staan. Ook in Nederland zijn dergelijke afspraken gemaakt.

DCC Energy

De koper van de Franse stations, DCC Energy, wil zijn positie in Frankrijk nog verder versterken door de overname van de Franse lpg-activiteiten van Shell, waar beide partijen momenteel over onderhandelen. In Nederland zijn de Ieren al enige tijd actief in de lpg-sector, namelijk als moederbedrijf van LP Autogas en Benegas.

Lees ook: Esso Nederland verkoopt ruim honderd stations aan NRG Value

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.