ExxonMobil doet alle Belgische Esso-tankstations van de hand

ExxonMobil heeft voortaan geen eigen tankstations meer in België. Alle Belgische Esso-tankstations zijn verkocht door de oliegroep aan een trio van Belgische ondernemingen. De Belgische bedrijven zullen de tankstations blijven uitbaten onder het Esso-uithangbord. Het bedrijf Maes uit Bornem koopt 30 tankstations, de West-Vlaamse groep G&V neemt 24 Esso-stations over en de Luikse groep Uhoda is nu eigenaar van 16 Esso-tankstations.

Het bedrijf Maes uit Bornem neemt 30 Esso-tankstations in de regio Antwerpen en Vlaams-Brabant over. Dat bedrijf is met 46 tankstations onder het eigen logo een van de Vlaamse grootste zelfstandige oliehandelaars, aldus Belgische krant De Tijd.

Esso-tankstations

De West-Vlaamse groep G&V neemt 24 Esso-tankstations in de provincies West- en Oost-Vlaanderen over. Vorig jaar kocht G&V al 29 Esso-tankstations over van ExxonMobil in Brussel en Henegouwen. De groep heeft tankstations op de as Kortrijk-Knokke en zet ook in op tankstations voor trucks. Daarnaast levert het brandstoffen uit eigen depots.

De Luikse groep Uhoda neemt dan de 16 Esso-tankstations in de regio Luik en de rest van Wallonië over. Die baat al één Esso-tankstation uit en is een franchisenemer van concurrerende merken Total en Q8.

Franchisenemers

Niet alle Esso-tankstations zijn eigendom van ExxonMobil. Zo’n 36 behoren tot onafhankelijke franchisenemers en zullen kunnen aansluiten of beleverd worden door G&V, Maes of Uhoda.
Als de raad voor mededinging de verkoop goedkeurt, telt de Amerikaanse groep geen Belgische tankstations meer.

“We kiezen voor een model waarbij onafhankelijke merkverdelers onze brandstof onder ons Esso-merk verkopen”, aldus Remko Kruithof, de woordvoerder van het bedrijf in België aan De Tijd. ExxonMobil blijft het Esso-merk ondersteunen, de merknaam verdwijnt dus niet van de markt. Ook de tankkaarten en dergelijke blijven bestaan.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ExxonMobil doet alle Belgische Esso-tankstations van de hand | TankPro.nl

ExxonMobil doet alle Belgische Esso-tankstations van de hand

ExxonMobil heeft voortaan geen eigen tankstations meer in België. Alle Belgische Esso-tankstations zijn verkocht door de oliegroep aan een trio van Belgische ondernemingen. De Belgische bedrijven zullen de tankstations blijven uitbaten onder het Esso-uithangbord. Het bedrijf Maes uit Bornem koopt 30 tankstations, de West-Vlaamse groep G&V neemt 24 Esso-stations over en de Luikse groep Uhoda is nu eigenaar van 16 Esso-tankstations.

Het bedrijf Maes uit Bornem neemt 30 Esso-tankstations in de regio Antwerpen en Vlaams-Brabant over. Dat bedrijf is met 46 tankstations onder het eigen logo een van de Vlaamse grootste zelfstandige oliehandelaars, aldus Belgische krant De Tijd.

Esso-tankstations

De West-Vlaamse groep G&V neemt 24 Esso-tankstations in de provincies West- en Oost-Vlaanderen over. Vorig jaar kocht G&V al 29 Esso-tankstations over van ExxonMobil in Brussel en Henegouwen. De groep heeft tankstations op de as Kortrijk-Knokke en zet ook in op tankstations voor trucks. Daarnaast levert het brandstoffen uit eigen depots.

De Luikse groep Uhoda neemt dan de 16 Esso-tankstations in de regio Luik en de rest van Wallonië over. Die baat al één Esso-tankstation uit en is een franchisenemer van concurrerende merken Total en Q8.

Franchisenemers

Niet alle Esso-tankstations zijn eigendom van ExxonMobil. Zo’n 36 behoren tot onafhankelijke franchisenemers en zullen kunnen aansluiten of beleverd worden door G&V, Maes of Uhoda.
Als de raad voor mededinging de verkoop goedkeurt, telt de Amerikaanse groep geen Belgische tankstations meer.

“We kiezen voor een model waarbij onafhankelijke merkverdelers onze brandstof onder ons Esso-merk verkopen”, aldus Remko Kruithof, de woordvoerder van het bedrijf in België aan De Tijd. ExxonMobil blijft het Esso-merk ondersteunen, de merknaam verdwijnt dus niet van de markt. Ook de tankkaarten en dergelijke blijven bestaan.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.