shell tankstation

Multi Energy neemt vier Shell-stations over van Terberg Group

shell tankstation

Brandstofhandelaar en tankstation-exploitant Multi Energy heeft vorige week vier Shell-vestigingen in IJsselstein overgenomen. Met de aankoop van de stations wil het bedrijf uit Alphen aan den Rijn verder groeien. Verkopende partij is de Terberg Group, die zijn enige andere locatie verkocht aan Shell. Het bezit nu dus geen tankstations meer.

De vier stations die Multi Energy overneemt liggen in IJsselstein aan weerszijden van de Baronieweg en aan weerszijden van de Weg der Verenigde Naties. De vestigingen zijn officieel van eigenaar gewisseld op 14 mei. Welk bedrag met de overname is gemoeid, is niet bekendgemaakt.

Esso

Het gaat om bemande locaties onder de Shell-vlag, met een wasstraat. Voorlopig heeft het bedrijf geen plannen om de vestigingen van een andere formule te voorzien. Naast Shell-stations, heeft Multi Energy ook locaties onder de merknaam van Esso, BP en Easy Energy.

Het is niet de eerste keer dat Multi Energy tankstations overneemt. Twee jaar geleden nam het bedrijf vijftien Esso-locaties over. Directeur Ruud van Munster zei vorig jaar dat het Alphense bedrijf wil doorgroeien naar tachtig locaties in vijf jaar tijd. Momenteel staat de teller, na de overname, op ongeveer 45 vestigingen.

Stations

Terberg Group was tot vorige week eigenaar van de stations, maar deed ze alle vijf van de hand. Het bedrijf wil zich richten op haar andere activiteiten in de industrie en de leasemarkt.

Lees ook: Multi Energy wil in vijf jaar doorgroeien naar tachtig stations

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.