esso tankshop buitenkant

Multi Energy wil in 5 jaar doorgroeien naar 80 tankstations

Met de overname van 15 Esso-tankstations in het noorden van het land wil Multi Energy vooral meer omzet generen. Die omzet zal dan niet zo zeer uit de brandstofverkoop komen, maar meer uit de tankshop. Multi Energy gaat tot 20.000 euro per nieuwe locatie investeren om zo meer klanten te trekken. Uiteindelijk wil Multi Energy doorgroeien naar zo’n 80 tankstations binnen 5 jaar.

Markeur, de moedermaatschappij achter Multi Energy, liet afgelopen zomer weten 15 tankstations (waaronder 7 snelwegstations) van Esso in het noorden van het land over te nemen. Tevens neemt Multi Energy –als Branded Wholesaler –onder andere de brandstoflevering van 19 Esso dealers in Noord-Oost Nederland voor haar rekening.

De contracten zijn nu definitief getekend. Doel achter de aankoop is schaalvergroting en een grotere, continue kasstroom.

80 tankstations

De verwachting is dat de omzet hiermee stijgt naar 650 miljoen euro. Multi Energy telt nu in totaal 41 tankstations waarvan de meesten in de Randstad zijn gevestigd.

Directeur Ruud van Munster ziet nog verdere mogelijkheden voor Multi Energy.: “We willen groeien naar een landelijk dekkend netwerk. Laten we zeggen zo’n 80 tankstations of meer. Dat zou zelfs in een zeer concurrerende markt binnen 5 jaar te halen moeten zijn.”

A-merken

De voorkeur van Multi Energy gaat hierbij uit naar de A-merken net zoals het Esso-netwerk dat is aangekocht. ” We willen grote stappen maken met de aankoop van soortgelijke netwerken van tankstations. We hebben geen ambitie om andere tankstations dan A-merken aan te kopen. De bedoeling is dat we gaan investeren in de shop en in de carwash. Daar waar de shop is verouderd zullen we die aanpassen aan de wensen van de klant in deze tijd.”

“Na deze deal staan we natuurlijk vooraan als Esso ook andere netwerken van de hand gaat doen, maar dat geldt eveneens voor de andere A-merken”, aldus Van Munster.

Markeur

Markeur, opgericht in 1919 in Leiden, behoort tot een van de grootste mobiliteitsretailers in Nederland en heeft vijf divisies: Motorhuis (Autodealervestigingen), Multirent (Autoverhuurvestigingen), Autoschadehuis (Autoschadeherstelvestigingen), Multi Energy (Brandstofstations) en Multilease (Leasemaatschappij).

Markeur heeft 70 locaties en in totaal zijn er circa 1200 medewerkers werkzaam.

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Multi Energy wil in 5 jaar doorgroeien naar 80 tankstations | TankPro.nl
esso tankshop buitenkant

Multi Energy wil in 5 jaar doorgroeien naar 80 tankstations

Met de overname van 15 Esso-tankstations in het noorden van het land wil Multi Energy vooral meer omzet generen. Die omzet zal dan niet zo zeer uit de brandstofverkoop komen, maar meer uit de tankshop. Multi Energy gaat tot 20.000 euro per nieuwe locatie investeren om zo meer klanten te trekken. Uiteindelijk wil Multi Energy doorgroeien naar zo’n 80 tankstations binnen 5 jaar.

Markeur, de moedermaatschappij achter Multi Energy, liet afgelopen zomer weten 15 tankstations (waaronder 7 snelwegstations) van Esso in het noorden van het land over te nemen. Tevens neemt Multi Energy –als Branded Wholesaler –onder andere de brandstoflevering van 19 Esso dealers in Noord-Oost Nederland voor haar rekening.

De contracten zijn nu definitief getekend. Doel achter de aankoop is schaalvergroting en een grotere, continue kasstroom.

80 tankstations

De verwachting is dat de omzet hiermee stijgt naar 650 miljoen euro. Multi Energy telt nu in totaal 41 tankstations waarvan de meesten in de Randstad zijn gevestigd.

Directeur Ruud van Munster ziet nog verdere mogelijkheden voor Multi Energy.: “We willen groeien naar een landelijk dekkend netwerk. Laten we zeggen zo’n 80 tankstations of meer. Dat zou zelfs in een zeer concurrerende markt binnen 5 jaar te halen moeten zijn.”

A-merken

De voorkeur van Multi Energy gaat hierbij uit naar de A-merken net zoals het Esso-netwerk dat is aangekocht. ” We willen grote stappen maken met de aankoop van soortgelijke netwerken van tankstations. We hebben geen ambitie om andere tankstations dan A-merken aan te kopen. De bedoeling is dat we gaan investeren in de shop en in de carwash. Daar waar de shop is verouderd zullen we die aanpassen aan de wensen van de klant in deze tijd.”

“Na deze deal staan we natuurlijk vooraan als Esso ook andere netwerken van de hand gaat doen, maar dat geldt eveneens voor de andere A-merken”, aldus Van Munster.

Markeur

Markeur, opgericht in 1919 in Leiden, behoort tot een van de grootste mobiliteitsretailers in Nederland en heeft vijf divisies: Motorhuis (Autodealervestigingen), Multirent (Autoverhuurvestigingen), Autoschadehuis (Autoschadeherstelvestigingen), Multi Energy (Brandstofstations) en Multilease (Leasemaatschappij).

Markeur heeft 70 locaties en in totaal zijn er circa 1200 medewerkers werkzaam.

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.