Multi Energy neemt 15 Esso-locaties over

Multi Energy is in verregaande onderhandeling met Esso om tenminste 15 tankstations in het noorden van het land over te nemen. Het wachten is op toestemming van mededingingsautoriteit NMa. Het aantal tankstations van Multi Energy groeit hiermee naar 43.

De tankstations van Esso in het noorden van het land staan al langer in de etalage. De verkoop is in lijn met de nieuwe marktstrategie.

Pakket

Volgens Remko Kruithof van Esso Benelux is er met de verkoop van Esso tankstations niets nieuws onder de zon. “Esso is al langer bezig om op deze manier tankstations in één pakket te verkopen.”

Zo loopt er in noorden van Nederland een test met de verkoop van 35 tankstations van Esso aan één partij. “Voorwaarde is wel dat de tankstations onder de vlag van Esso blijven opereren, maar dus in handen komen van een nieuwe eigenaar.”

Clusterverkoop

Kruithof denkt met de clusterverkoop de markt beter te kunnen bedienen. “We kiezen voor de verkoop om zo efficiënter te kunnen werken.” Mocht de test slagen dan overweegt Esso meer tankstations op deze manier te verkopen. Esso telt in Nederland 320 tankstations.

Multi Energy wil zolang de koop nog niet definitief is afgerond geen mededelingen doen. Eerder liet directeur Alfons Ramb op TankPro.nl weten door te willen groeien naar 45 tankstations.

 

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.