Q8 wil Tango openen op parkeerplaats van bouwmarkt

De Koeweitse oliemaatschappij Q8 wil een Tango-locatie openen op de parkeerplaats van een Zwolse bouwmarkt. Het Tango-moederbedrijf hoopt op deze manier extra klanten te trekken. De locatie moet komen te staan op de parkeerplaats van de Gamma aan de Rieteweg en wordt geëxploiteerd door de oliemaatschappij. Dat Q8 vaker tankstations opent op dergelijke locaties sluit het bedrijf niet uit.

Het initiatief voor het station ligt bij Q8. Een woordvoerder van het bedrijf geeft aan dat een bouwmarkt interessant is vanwege het hoge aantal klanten dat naar dergelijke locaties komt. ”Op deze manier kunnen beide branches elkaar versterken”, aldus zegsvrouw Katia van Bouwel. Ook Gamma hoopt dat het tankstation extra klanten naar de bouwmarkt trekt.

Netwerk

De Zwolse Gamma heeft 24 van de 230 parkeerplaatsen ingeleverd om het station mogelijk te maken. Het aantal resterende parkeerplekken is echter afdoende om de toestroom van klanten te verwerken. Het plan is nog niet zeker. De gemeenteraad van Zwolle moet het voornemen nog goedkeuren.

Q8 houdt de mogelijkheid open dat in de toekomst vaker vestigingen worden geopend op parkeerplaatsen van grote retailers. ”Wij kijken voortdurend naar alle mogelijkheden om ons netwerk te optimaliseren en op die manier de klant nog beter te bedienen”, aldus Van Bouwel. De maatschappij schat in dat dagelijks ongeveer driehonderd klanten gebruikmaken van de toekomstige Tango-locatie.

Ondernemers

De oliemaatschappij is op zoek naar mogelijkheden om het netwerk verder uit te breiden. Zo is enkele maanden geleden de eerste snelweg-Tango geopend. Ook zijn de afgelopen tijd diverse Q8-ondernemers benaderd of ze willen omkleuren naar Tango.

Lees ook: Tango langs snelweg voldoet aan omzet-verwachtingen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.