rotonde tankstation schelluinen

Lukoil kleurt Rotonde-tankstations om naar eigen vlag

rotonde tankstation schelluinen

De Russische maatschappij Lukoil gaat de 21 Rotonde-tankstations omkleuren naar de eigen rood-witte signing. De vijftien bemande locaties blijven bemand, de zes onbemande Rotonde-vestigingen worden Lukoil Express-locaties. Dat maakt het Russiche bedrijf dinsdag bekend. Ook heeft Lukoil inmiddels toestemming gekregen van mededingingsautoriteit ACM voor de overname. De Autoriteit Consument en Markt (het voormalige NMa) ziet geen reden waarom de overname de mededinging op de Nederlandse markt zou kunnen belemmeren.

Vorige maand werd bekend dat Lukoil stappen zet om de tankstations van de Rotonde-formule over te nemen. De Russische oliemaatschappij wil in Nederland uitbreiden en heeft daarbij haar oog laten vallen op de 21 vestigingen van Deltabrug BV. Met de uitbreiding versterkt de Russische maatschappij zijn positie in het midden van het land. Daar was het tot dusver niet vertegenwoordigd. De huidige Lukoil-vestigingen liggen in het zuidoosten van het land.

Oliehandel

Naast tankstations heeft het over te nemen bedrijf een oliehandel onder de naam Rotonde Olie BV. Lukoil wil die tak van het bedrijf ook overnemen en heeft hiervoor inmiddels ook toestemming gekregen van de ACM.

De maatschappij verwacht de transactie eind dit jaar te kunnen afronden. De omkleuring vindt naar verwachting plaats in het tweede kwartaal van volgend jaar. De Russen hebben het voornemen om de 26 medewerkers van Rotonde in dienst te houden. Het management van het in Hardinxveld-Giessendam gevestigde bedrijf draagt vanaf begin volgend jaar de dagelijkse leiding geleidelijk over aan Lukoil.

Verolma

“Met Rotonde slaan we twee vliegen in één klap”, zegt Lukoil-directeur Bulat Subaev. “Enerzijds breiden we ons tankstationnetwerk in Nederland uit en anderzijds verstevigen we onze positie op de Nederlandse oliegroothandel- en smeermiddelenmarkt. Dit is een volgende stap in de verdere invulling van onze groeiambities in Nederland.”

Lukoil betrad in april vorig jaar de Nederlandse tankstationmarkt. Het nam in ons land destijds 46 stations van het SmeetsGeelen-netwerk (Verolma Groep) over. Daar komen nu dus de 21 Rotonde-stations bij. Ook opende Lukoil vorige maand het eerste Nederlandse station dat het zelf heeft gebouwd. Het gaat om de grootste vestiging van de Benelux, in Kerkrade.

Tom van Gurp

Lees ook: Lukoil wil alle 21 tankstations van Rotonde overnemen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.