LPG, autogas, vulpunt

Gemeente koopt BP-station wegens lpg-vulpunt

LPG, autogas, vulpunt

De gemeente Boxmeer wil een BP-station kopen om er woningen neer te kunnen zetten. Met de koop is een bedrag gemoeid van 1,3 miljoen euro. Dat meldt gemeente Boxmeer. De BP-vestiging aan de Steenstraat vormde een laatste belemmering voor de woningbouw, omdat er lpg wordt verkocht.

De gemeenteraad moet nog wel een akkoord geven over de financiering en praat over de kwestie op 12 december. Als alles volgens planning verloopt, is het benzinestation in juli 2014 afgebroken en is de weg vrij om woningen te bouwen. De overige gronden die nodig zijn voor de bouw zijn eerder al door de gemeente verworven. Over de kwestie is veel gepraat in Boxmeerse politiek en de onderhandelingen met de exploitant van de vestiging aan de Steenstraat hebben enkele jaren geduurd.

Lpg

Het bouwen kan volgens de gemeente niet beginnen zo lang het tankstation er nog staat. Een woonwijk rondom de vestiging bouwen, is namelijk geen optie. De BP aan de Steenstraat verkoopt lpg en woningen bouwen in de nabijheid van een locatie die lpg verkoopt, is niet toegestaan.

Het station in het Brabantse Boxmeer is niet de eerste BP die moet wijken voor bouwplannen van een gemeente. Vorig jaar al kocht gemeente Oud-Beijerland een tankstation met lpg-vulpunt om het te verplaatsen naar een andere locatie. Destijds ging het om een verkoopbedrag van 1,6 miljoen euro. Ook verzocht de gemeente destijds aan de exploitant om binnen een maand met het leveren van lpg te stoppen.

Explosief

Lpg heeft het imago explosief te zijn. De brandstof mag daarom ook niet verkocht worden bij onbemande tankstations en niet in de buurt van een woonwijk staan. Dat laatste geldt ook voor België. Bij de zuiderburen is het ook niet toegestaan om met een lpg-voertuig in ondergrondse parkeergarages te komen.

Tom van Gurp

Lees ook: Tankstation met lpg in woonwijk gaat (nog) niet samen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.