Socar neemt 170 Esso tankstations over in Zwitserland

De staatsoliemaatschappij van Azerbeidzjaan, Socar, heeft 170 Esso tankstations overgenomen in Zwitserland.  In de herfst moeten de eerste Socar tankstations zijn geopend. Ook is een overeenkomst gesloten met Migrolino die 55 grote benzineshops van de keten gaat bevoorraden.

Socar gaat zich meer en meer op Europa richten. Niet alleen worden tankstations overgenomen ook wordt veel geld gestoken in raffinaderijen en de aanleg van pijpleidingen. Zo werd vorige week bekend dat Socar de komende 8 jaar 17 miljard dollar gaat investeren in Turkije.

Daarvan is 5,5 miljard dollar bestemd voor de bouw van een raffinaderij. Daarnaast wil Scar een pijpleiding gaan aanleggen die voor het transport van aardgas moet gaan zorgen van de Shah Deniz via Turkije naar Europa

Migrolino

Migrolino is een dochtermaatschappij van de Zwitserse Migroscoöperatie en is een toonaangevende aanbieder binnen de Zwitserse conveniencemarkt. Migrolino heeft shops op stations, bij benzinepompen en op andere drukbezochte plaatsen en is inmiddels al op 175 plaatsen in Zwitserland gevestigd.

Franchise

Voor Migrolino is de franchiseovereenkomst een aantrekkelijke kans om haar aanwezigheid in Zwitserland verder uit te breiden. Ernst Dieter Berninghaus van de Migroscoöperatie is overtuigd: „De benzinestations, die voorheen bij Esso hoorden, zijn gunstig gelegen in Zwitserland.”

“Door Socar benzinestations te combineren met Migrolinoshops zullen er uiterst moderne, klantgerichte servicestations ontstaan, die het huidige netwerk aan Migrolinoshops op ideale wijze uitbreiden. Daarom is dit franchisemodel tussen Migros en Socar voor beiden een win-win situatie”, zegt hij tegen Gabot.de

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.