rechtbank, hamer

Raad van State: bouw tankstation Woerden mag doorgaan

De bouw van het tankstation aan de Wulverhorstbaan in Woerden mag doorgaan. Dat heeft de Raad van State deze week besloten. Het hoger beroep rondom de komst van het tankstation is ongegrond verklaard.

Met de beslissing van de Raad van State komt een einde aan de discussie die al sinds 1998 speelt. Destijds bood de gemeente het perceel aan de Wulverhorstbaan aan firma Van Vliet aan. Daarvoor zou het tankstation van Van Vliet aan Het Plantsoen moeten verdwijnen. Sindsdien wordt er door diverse stichtingen bezwaar gemaakt.

Vergunning

Onder andere de stichtingen Comité Behoud Kromwijkerdijk/Wulverhorst en Hugo Kotestein gingen in hoger beroep tegen de verleende vergunning. Volgens de stichting is de Kromwijkerdijk, vlakbij de Wulverhorstbaan, een primaire waterkering.

Daardoor zou de firma Van Vliet, die het tankstation wil bouwen, toestemming moeten vragen aan het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnland om de tanks in de grond te installeren. Dat bezwaar werd al eerder verworpen.

Stichting

De stichtingen vinden dat het gemeentebestuur de gevolgen voor de flora en fauna in de omgeving beter had moeten onderzoeken. Het bestuur heeft volgens hen te weinig rekening gehouden met de verhoging van de lichtintensiteit en de gevolgen voor de luchtkwaliteit, volgens de Woerdense Courant.

Het plan beschrijft een tankstation met tankshop. Naast de reguliere brandstoffen en LPG is er een optie voor een aardgas-vulpunt. Ook is het de bedoeling dat er een autowasstraat met wasboxen wordt gebouwd.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Raad van State: bouw tankstation Woerden mag doorgaan | TankPro.nl
rechtbank, hamer

Raad van State: bouw tankstation Woerden mag doorgaan

De bouw van het tankstation aan de Wulverhorstbaan in Woerden mag doorgaan. Dat heeft de Raad van State deze week besloten. Het hoger beroep rondom de komst van het tankstation is ongegrond verklaard.

Met de beslissing van de Raad van State komt een einde aan de discussie die al sinds 1998 speelt. Destijds bood de gemeente het perceel aan de Wulverhorstbaan aan firma Van Vliet aan. Daarvoor zou het tankstation van Van Vliet aan Het Plantsoen moeten verdwijnen. Sindsdien wordt er door diverse stichtingen bezwaar gemaakt.

Vergunning

Onder andere de stichtingen Comité Behoud Kromwijkerdijk/Wulverhorst en Hugo Kotestein gingen in hoger beroep tegen de verleende vergunning. Volgens de stichting is de Kromwijkerdijk, vlakbij de Wulverhorstbaan, een primaire waterkering.

Daardoor zou de firma Van Vliet, die het tankstation wil bouwen, toestemming moeten vragen aan het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnland om de tanks in de grond te installeren. Dat bezwaar werd al eerder verworpen.

Stichting

De stichtingen vinden dat het gemeentebestuur de gevolgen voor de flora en fauna in de omgeving beter had moeten onderzoeken. Het bestuur heeft volgens hen te weinig rekening gehouden met de verhoging van de lichtintensiteit en de gevolgen voor de luchtkwaliteit, volgens de Woerdense Courant.

Het plan beschrijft een tankstation met tankshop. Naast de reguliere brandstoffen en LPG is er een optie voor een aardgas-vulpunt. Ook is het de bedoeling dat er een autowasstraat met wasboxen wordt gebouwd.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.