Loogman geldt in Nederland als een van de meest vooruitstrevende bedrijven als het gaat om wassen en tanken. Service en klantvriendelijkheid staan bij het bedrijf uit Aalsmeer hoog in het vaandel. Dit geldt ook in de shops van de carwashformule. Na jaren met papieren prijskaartjes te hebben gewerkt, heeft Loogman nu gekozen voor de digitale prijsoplossingen van Panasonic. ‘In één dag is de hele shop omgetoverd.’
'plug en play'

Loogman ziet verkopen stijgen met digitale prijskaartjes van Panasonic

In samenwerking met Panasonic bieden de shopproducten van Loogman voortaan duidelijk herkenbare digitale prijskaartjes. Foto: Panasonic, 2023

Loogman geldt in Nederland als een van de meest vooruitstrevende bedrijven als het gaat om wassen en tanken. Service en klantvriendelijkheid staan bij het bedrijf uit Aalsmeer hoog in het vaandel. Dit geldt ook in de shops van de carwashformule. Na jaren met papieren prijskaartjes te hebben gewerkt, heeft Loogman nu gekozen voor de digitale prijsoplossingen van Panasonic. ‘In één dag is de hele shop omgetoverd.’

“Innovatie is voor Loogman een middel om te streven naar een betere klantenservice”, vertelt Justin Rauwers, regiomanager Aalsmeer bij Loogman. “Bij ons staat alles in het teken van het verschil maken en zo onze bezoekers een betere service leveren. In onze wasstraten uiteraard, maar zeker ook in onze tankstraten waar we nog steeds klanten helpen met het aftanken van de auto. In onze shops merkten we echter dat we in onze service tekortschoten op het gebied van productinformatie. In het verleden werkten we altijd met papieren prijskaartjes. Maar met het grote aantal producten en de continue prijswijzigingen, werd het goed bijhouden van de kaartjes erg arbeidsintensief. Het resultaat was dat we op een gegeven moment gewoon geen kaartjes meer hadden. Klanten die in onze shops iets wilden kopen, wisten dus niet wat ze moesten betalen. Dit veroorzaakte onduidelijkheid en dat staat haaks op onze visie van klantenservice. Hier moest dus iets aan gedaan worden.”

Uitwisseling

Op de Tankstation Vakbeurs 2022 kwam Loogman in contact met Panasonic en met nog twee andere partijen over het digitaliseren van de prijskaartjes. “Panasonic heeft uiteindelijk onze voorkeur gekregen”, zegt Rauwers. “Enerzijds omdat ze prijstechnisch gunstig zijn, de batterijen in de labels vervangen kunnen worden en, dat was echt van doorslaggevend belang, ze een uitwisseling kunnen maken met een bekende POS-systeemprovider. Alles draait op dat systeem en het was dan ook een absolute vereiste dat ook de digitale prijskaartjes konden worden geïntegreerd.” Panasonic gaf aan Loogman aan dat ze de uitwisseling met de leidende POS-systeemprovider konden maken. “We waren daar in het begin een beetje sceptisch over, maar dat was onterecht. Mede door de betrokkenheid van de mensen van Panasonic bij de uitwisseling in het POS-systeem van de bekende aanbieder, is dit zeer soepel verlopen. Op dit moment wordt in het systeem een file met de prijswijzigingen opgesteld dat vervolgens in het pakket van Panasonic wordt ingelezen”, aldus Rauwers.

Plug en play

Volgens Rauwers is de implementatie zelf super verlopen. “Er was heel goed contact tussen Panasonic en onze medewerkers. Panasonic dacht ook echt mee en droeg oplossingen aan. In één dag is de hele shop omgetoverd. Door het meedenken en de aanwezigheid van Panasonic tijdens de installatie, hebben we gelijk alle opties van de prijskaartjes kunnen benutten. De labels kunnen bijvoorbeeld acties weergeven of in tweeën worden gedeeld om twee prijzen te laten zien. Dat is allemaal direct op de eerste dag gedaan. Het ging echt supersnel! Plug en play. Het systeem is zeer simpel in het gebruik. Iedereen kan er direct mee aan de slag. Met een app worden de kaartjes gescand, vervolgens het product en de digitale kaartjes geven gelijk de correcte prijs aan. Qua gebruiksvriendelijkheid steekt dit systeem er echt bovenuit”, aldus Rauwers die zegt geen opstartproblemen te hebben gehad. “In het begin kwam het voor dat een kaartje niet goed gelinkt was, maar met een eenvoudige refresh was dat snel opgelost. Dat kwam meestal overigens doordat het product niet juist in de backoffice stond. Met een wijziging in de backoffice kan dat eenvoudig worden veranderd.”

Meer duidelijkheid

Sinds juli van dit jaar werkt Loogman met de digitale prijskaartjes. Rauwers: “Nu we weer prijskaartjes hebben, zien we een stijging in de verkoop van automaterialen. Toen er geen kaartjes waren, was er onduidelijkheid over de prijs waardoor de consument twijfelde om een aankoop te doen. Dat is nu verleden tijd. Met de digitale prijskaartjes van Panasonic is het nu klip en klaar wat iets kost. Promoties vallen ook direct op en door de logovermelding op de prijskaartjes wordt alles nóg veel duidelijker voor de klant. Dit zorgt ervoor dat de klant eerder geneigd is om tot een aankoop over te gaan.” Voor Loogman is het duidelijk dat de digitale prijskaartjes bijdragen aan betere verkopen en ten opzichte van de papieren prijskaartjes een enorm efficiencyverschil opleveren. “Dit hadden we veel eerder moeten doen”, besluit Rauwers.

Naam

Vanaf de start van Loogman in 1959 heeft het bedrijf een zeer sterke naam opgebouwd. In Nederland bezit het bedrijf op dit moment acht wasstraten, twee tankstations, een golfbaan met brasserie en een opslagverhuur. Vooral op het gebied van klantenservice en vooruitstrevende oplossingen onderscheidt Loogman zich van andere aanbieders. Zo is het uniek met zijn tankstraten. Dit betreft een lopende band waarop een auto die er op staat kan worden afgetankt. De tankstraat maakt het mogelijk meer auto’s per uur te tanken. Klanten kunnen ook tanken op basis van hun kenteken. Voor het wassen van de auto heeft Loogman ook een eigen app ontwikkeld. De klant kan straks via de app zijn wasprogramma vooraf betalen met Loogman pay en krijgt via een slagboom met nummerplaatherkenning toegang tot de wasstraat.

Op woensdag 15 november houdt Arno Van Ruymbeke van Panasonic tijdens de Tankstation Vakbeurs 2023 in Jaarbeurs Utrecht een workshop met als onderwerp ‘Hoe kunnen we de veranderende klant van het tankstation beter bedienen?’

Panasonic is op 15 en 16 november aanwezig op de Tankstation Vakbeurs 2023. Ze staan in hal 3, standnummer 3.02.603. Bezoek aan de beurs is gratis, registreren kan hier.

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Loogman ziet verkopen stijgen met digitale prijskaartjes van Panasonic | TankPro.nl
Loogman geldt in Nederland als een van de meest vooruitstrevende bedrijven als het gaat om wassen en tanken. Service en klantvriendelijkheid staan bij het bedrijf uit Aalsmeer hoog in het vaandel. Dit geldt ook in de shops van de carwashformule. Na jaren met papieren prijskaartjes te hebben gewerkt, heeft Loogman nu gekozen voor de digitale prijsoplossingen van Panasonic. ‘In één dag is de hele shop omgetoverd.’
'plug en play'

Loogman ziet verkopen stijgen met digitale prijskaartjes van Panasonic

In samenwerking met Panasonic bieden de shopproducten van Loogman voortaan duidelijk herkenbare digitale prijskaartjes. Foto: Panasonic, 2023

Loogman geldt in Nederland als een van de meest vooruitstrevende bedrijven als het gaat om wassen en tanken. Service en klantvriendelijkheid staan bij het bedrijf uit Aalsmeer hoog in het vaandel. Dit geldt ook in de shops van de carwashformule. Na jaren met papieren prijskaartjes te hebben gewerkt, heeft Loogman nu gekozen voor de digitale prijsoplossingen van Panasonic. ‘In één dag is de hele shop omgetoverd.’

“Innovatie is voor Loogman een middel om te streven naar een betere klantenservice”, vertelt Justin Rauwers, regiomanager Aalsmeer bij Loogman. “Bij ons staat alles in het teken van het verschil maken en zo onze bezoekers een betere service leveren. In onze wasstraten uiteraard, maar zeker ook in onze tankstraten waar we nog steeds klanten helpen met het aftanken van de auto. In onze shops merkten we echter dat we in onze service tekortschoten op het gebied van productinformatie. In het verleden werkten we altijd met papieren prijskaartjes. Maar met het grote aantal producten en de continue prijswijzigingen, werd het goed bijhouden van de kaartjes erg arbeidsintensief. Het resultaat was dat we op een gegeven moment gewoon geen kaartjes meer hadden. Klanten die in onze shops iets wilden kopen, wisten dus niet wat ze moesten betalen. Dit veroorzaakte onduidelijkheid en dat staat haaks op onze visie van klantenservice. Hier moest dus iets aan gedaan worden.”

Uitwisseling

Op de Tankstation Vakbeurs 2022 kwam Loogman in contact met Panasonic en met nog twee andere partijen over het digitaliseren van de prijskaartjes. “Panasonic heeft uiteindelijk onze voorkeur gekregen”, zegt Rauwers. “Enerzijds omdat ze prijstechnisch gunstig zijn, de batterijen in de labels vervangen kunnen worden en, dat was echt van doorslaggevend belang, ze een uitwisseling kunnen maken met een bekende POS-systeemprovider. Alles draait op dat systeem en het was dan ook een absolute vereiste dat ook de digitale prijskaartjes konden worden geïntegreerd.” Panasonic gaf aan Loogman aan dat ze de uitwisseling met de leidende POS-systeemprovider konden maken. “We waren daar in het begin een beetje sceptisch over, maar dat was onterecht. Mede door de betrokkenheid van de mensen van Panasonic bij de uitwisseling in het POS-systeem van de bekende aanbieder, is dit zeer soepel verlopen. Op dit moment wordt in het systeem een file met de prijswijzigingen opgesteld dat vervolgens in het pakket van Panasonic wordt ingelezen”, aldus Rauwers.

Plug en play

Volgens Rauwers is de implementatie zelf super verlopen. “Er was heel goed contact tussen Panasonic en onze medewerkers. Panasonic dacht ook echt mee en droeg oplossingen aan. In één dag is de hele shop omgetoverd. Door het meedenken en de aanwezigheid van Panasonic tijdens de installatie, hebben we gelijk alle opties van de prijskaartjes kunnen benutten. De labels kunnen bijvoorbeeld acties weergeven of in tweeën worden gedeeld om twee prijzen te laten zien. Dat is allemaal direct op de eerste dag gedaan. Het ging echt supersnel! Plug en play. Het systeem is zeer simpel in het gebruik. Iedereen kan er direct mee aan de slag. Met een app worden de kaartjes gescand, vervolgens het product en de digitale kaartjes geven gelijk de correcte prijs aan. Qua gebruiksvriendelijkheid steekt dit systeem er echt bovenuit”, aldus Rauwers die zegt geen opstartproblemen te hebben gehad. “In het begin kwam het voor dat een kaartje niet goed gelinkt was, maar met een eenvoudige refresh was dat snel opgelost. Dat kwam meestal overigens doordat het product niet juist in de backoffice stond. Met een wijziging in de backoffice kan dat eenvoudig worden veranderd.”

Meer duidelijkheid

Sinds juli van dit jaar werkt Loogman met de digitale prijskaartjes. Rauwers: “Nu we weer prijskaartjes hebben, zien we een stijging in de verkoop van automaterialen. Toen er geen kaartjes waren, was er onduidelijkheid over de prijs waardoor de consument twijfelde om een aankoop te doen. Dat is nu verleden tijd. Met de digitale prijskaartjes van Panasonic is het nu klip en klaar wat iets kost. Promoties vallen ook direct op en door de logovermelding op de prijskaartjes wordt alles nóg veel duidelijker voor de klant. Dit zorgt ervoor dat de klant eerder geneigd is om tot een aankoop over te gaan.” Voor Loogman is het duidelijk dat de digitale prijskaartjes bijdragen aan betere verkopen en ten opzichte van de papieren prijskaartjes een enorm efficiencyverschil opleveren. “Dit hadden we veel eerder moeten doen”, besluit Rauwers.

Naam

Vanaf de start van Loogman in 1959 heeft het bedrijf een zeer sterke naam opgebouwd. In Nederland bezit het bedrijf op dit moment acht wasstraten, twee tankstations, een golfbaan met brasserie en een opslagverhuur. Vooral op het gebied van klantenservice en vooruitstrevende oplossingen onderscheidt Loogman zich van andere aanbieders. Zo is het uniek met zijn tankstraten. Dit betreft een lopende band waarop een auto die er op staat kan worden afgetankt. De tankstraat maakt het mogelijk meer auto’s per uur te tanken. Klanten kunnen ook tanken op basis van hun kenteken. Voor het wassen van de auto heeft Loogman ook een eigen app ontwikkeld. De klant kan straks via de app zijn wasprogramma vooraf betalen met Loogman pay en krijgt via een slagboom met nummerplaatherkenning toegang tot de wasstraat.

Op woensdag 15 november houdt Arno Van Ruymbeke van Panasonic tijdens de Tankstation Vakbeurs 2023 in Jaarbeurs Utrecht een workshop met als onderwerp ‘Hoe kunnen we de veranderende klant van het tankstation beter bedienen?’

Panasonic is op 15 en 16 november aanwezig op de Tankstation Vakbeurs 2023. Ze staan in hal 3, standnummer 3.02.603. Bezoek aan de beurs is gratis, registreren kan hier.

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.