Bij AVIA-tankstation Schagerbrug, aan de rotonde van de N248 ten noordwesten van Schagen, is de allereerste snellaadpaal van FreeWire Technologies in Nederland in gebruik genomen. De snellader levert een hoog laadvermogen zonder een zwaar beroep te doen op het stroomnet ter plaatse.
200 kw snelladen

Eerste FreeWire snellader van Nederland in gebruik bij AVIA Schagerbrug

Bij de AVIA in Schagerbrug is de eerste FreeWire snellader van Nederland in gebruik genomen. Foto: FreeWire, 2023

Bij AVIA-tankstation Schagerbrug, aan de rotonde van de N248 ten noordwesten van Schagen, is de allereerste snellaadpaal van FreeWire Technologies in Nederland in gebruik genomen. De snellader levert een hoog laadvermogen zonder een zwaar beroep te doen op het beperkte stroomnet ter plaatse.

AVIA Schagerbrug is in Noord-Holland een drukbezocht tankstation vlakbij de toeristische A9 naar Den Helder. Het is hier waar afgelopen week de eerste DC-snellaadpaal van FreeWire Technologies in Nederland is gerealiseerd. De reden voor AVIA Marees om voor de laadoplossing van FreeWire te kiezen, was de beperkte beschikbaarheid van stroom om op de locatie aan de Polderweg supersnel DC te kunnen laden. Ook zou er een zeer langdurige en dure DNO-stroomupgrade nodig zijn. De nu op het terrein gerealiseerde snellader met een vermogen van 200 kW biedt een batterij-geïntegreerde boost-lader die volgens FreeWire slechts een 27kW 30/40A 3-fase stroomaansluiting nodig heeft. Het grondwerk en de bekabeling werden binnen een paar weken afgerond.

Ook in België heeft FreeWire Technologies onlangs een snelllaadpaal geïnstalleerd, bij een garagebedrijf. Het Californische bedrijf heeft ambitieuze plannen op de Nederlandse en Europese snellaadmarkt.

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste FreeWire snellader van Nederland in gebruik bij AVIA Schagerbrug | TankPro.nl
Bij AVIA-tankstation Schagerbrug, aan de rotonde van de N248 ten noordwesten van Schagen, is de allereerste snellaadpaal van FreeWire Technologies in Nederland in gebruik genomen. De snellader levert een hoog laadvermogen zonder een zwaar beroep te doen op het stroomnet ter plaatse.
200 kw snelladen

Eerste FreeWire snellader van Nederland in gebruik bij AVIA Schagerbrug

Bij de AVIA in Schagerbrug is de eerste FreeWire snellader van Nederland in gebruik genomen. Foto: FreeWire, 2023

Bij AVIA-tankstation Schagerbrug, aan de rotonde van de N248 ten noordwesten van Schagen, is de allereerste snellaadpaal van FreeWire Technologies in Nederland in gebruik genomen. De snellader levert een hoog laadvermogen zonder een zwaar beroep te doen op het beperkte stroomnet ter plaatse.

AVIA Schagerbrug is in Noord-Holland een drukbezocht tankstation vlakbij de toeristische A9 naar Den Helder. Het is hier waar afgelopen week de eerste DC-snellaadpaal van FreeWire Technologies in Nederland is gerealiseerd. De reden voor AVIA Marees om voor de laadoplossing van FreeWire te kiezen, was de beperkte beschikbaarheid van stroom om op de locatie aan de Polderweg supersnel DC te kunnen laden. Ook zou er een zeer langdurige en dure DNO-stroomupgrade nodig zijn. De nu op het terrein gerealiseerde snellader met een vermogen van 200 kW biedt een batterij-geïntegreerde boost-lader die volgens FreeWire slechts een 27kW 30/40A 3-fase stroomaansluiting nodig heeft. Het grondwerk en de bekabeling werden binnen een paar weken afgerond.

Ook in België heeft FreeWire Technologies onlangs een snelllaadpaal geïnstalleerd, bij een garagebedrijf. Het Californische bedrijf heeft ambitieuze plannen op de Nederlandse en Europese snellaadmarkt.

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.