De vraag naar snelladers is enorm, maar niet op alle locaties is de stroomtoevoer voldoende om snellaadfaciliteiten aan te kunnen bieden. Distributeur TCT Blaricum toont op de Tankstation Vakbeurs 2023 als oplossing hiervoor de FreeWire Boost Charger.
'laadcapaciteit verdeeld'

TCT toont FreeWire snellaadoplossing bij onvoldoende stroom

De FreeWire is bij uitstek geschikt voor aansluiting op een al bijna overbelast net of waar geen zware aansluiting beschikbaar is. Foto: FreeWire Technologies, 2023

De vraag naar snelladers is enorm, maar niet op alle locaties is de stroomtoevoer voldoende om snellaadfaciliteiten aan te kunnen bieden. Distributeur TCT Blaricum toont op de Tankstation Vakbeurs 2023 als oplossing hiervoor de FreeWire Boost Charger.

Tijdens de komende Tankstation Vakbeurs 2023, op 15 en 16 november in Jaarbeurs Utrecht, zal er veel aandacht zijn voor de energietransitie en daarin vooral voor de nieuwste laadoplossingen. Zo toont distributeur TCT Blaricum de FreeWire Boost Charger, een DC-snellader van 200 kW met interne energieopslag van 160 kW. “De FreeWire is bij uitstek geschikt voor aansluiting op een al bijna overbelast net of waar geen zware aansluiting beschikbaar is”, zegt algemeen directeur Piet Bus van TCT. “Er is maar een voeding nodig van maximaal 27 kW. De lader werkt met lagere aansluitvermogens en door de gelijkmatige lage stroomafname functioneert de FreeWire tevens als ‘peak shaver’. Laadt er één voertuig, dan is daarvoor de volledige capaciteit van 200 kW beschikbaar. Bij twee voertuigen wordt dit verdeeld. De lader is daarvoor ook uitgerust met twee CCS2 stekkers.”

Installatiekosten

Door het plug & play ontwerp zijn de installatiekosten bijzonder laag. Het installeren bestaat uit het plaatsen van het basisframe in bijvoorbeeld een betonplaat en het aansluiten op de voeding en meestal ook een UTP-kabel. “De conditionering en het batterijpakket-management systeem is zodanig dat de levensduur wordt geoptimaliseerd en de betrouwbaarheid bijzonder hoog is”, aldus Bus. “Het aanleggen van kostbare kabels, langdurige procedures en losse accupakketten heeft de FreeWire niet. Na validering ter plaatse of op afstand wordt de lader opgenomen in het eigen netwerk of dat van een provider en is operationeel. De FreeWire werkt met het algemeen bekende OCPP communicatieprotocol.”

Touchscreen

Voor de bediening is de FreeWire snellader voorzien van een groot touchscreen. Bus: “Dat is ook geschikt voor reclameboodschappen over acties in de shop of carwash. Alle gangbare kaarten, of dat nou eigen- of contractorkaarten zijn, kunnen worden geaccepteerd.”

De FreeWire Boost Charger is op de Tankstation Vakbeurs 2023 te zien in de stand van distributeur TCT Blaricum in hal 3, standnummer 3.04.113.

Bezoek de Tankstation Vakbeurs 2023 op 15 en 16 november in Jaarbeurs Utrecht. Bezoek is gratis, registreren kan hier.

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

TCT toont FreeWire snellaadoplossing bij onvoldoende stroom | TankPro.nl
De vraag naar snelladers is enorm, maar niet op alle locaties is de stroomtoevoer voldoende om snellaadfaciliteiten aan te kunnen bieden. Distributeur TCT Blaricum toont op de Tankstation Vakbeurs 2023 als oplossing hiervoor de FreeWire Boost Charger.
'laadcapaciteit verdeeld'

TCT toont FreeWire snellaadoplossing bij onvoldoende stroom

De FreeWire is bij uitstek geschikt voor aansluiting op een al bijna overbelast net of waar geen zware aansluiting beschikbaar is. Foto: FreeWire Technologies, 2023

De vraag naar snelladers is enorm, maar niet op alle locaties is de stroomtoevoer voldoende om snellaadfaciliteiten aan te kunnen bieden. Distributeur TCT Blaricum toont op de Tankstation Vakbeurs 2023 als oplossing hiervoor de FreeWire Boost Charger.

Tijdens de komende Tankstation Vakbeurs 2023, op 15 en 16 november in Jaarbeurs Utrecht, zal er veel aandacht zijn voor de energietransitie en daarin vooral voor de nieuwste laadoplossingen. Zo toont distributeur TCT Blaricum de FreeWire Boost Charger, een DC-snellader van 200 kW met interne energieopslag van 160 kW. “De FreeWire is bij uitstek geschikt voor aansluiting op een al bijna overbelast net of waar geen zware aansluiting beschikbaar is”, zegt algemeen directeur Piet Bus van TCT. “Er is maar een voeding nodig van maximaal 27 kW. De lader werkt met lagere aansluitvermogens en door de gelijkmatige lage stroomafname functioneert de FreeWire tevens als ‘peak shaver’. Laadt er één voertuig, dan is daarvoor de volledige capaciteit van 200 kW beschikbaar. Bij twee voertuigen wordt dit verdeeld. De lader is daarvoor ook uitgerust met twee CCS2 stekkers.”

Installatiekosten

Door het plug & play ontwerp zijn de installatiekosten bijzonder laag. Het installeren bestaat uit het plaatsen van het basisframe in bijvoorbeeld een betonplaat en het aansluiten op de voeding en meestal ook een UTP-kabel. “De conditionering en het batterijpakket-management systeem is zodanig dat de levensduur wordt geoptimaliseerd en de betrouwbaarheid bijzonder hoog is”, aldus Bus. “Het aanleggen van kostbare kabels, langdurige procedures en losse accupakketten heeft de FreeWire niet. Na validering ter plaatse of op afstand wordt de lader opgenomen in het eigen netwerk of dat van een provider en is operationeel. De FreeWire werkt met het algemeen bekende OCPP communicatieprotocol.”

Touchscreen

Voor de bediening is de FreeWire snellader voorzien van een groot touchscreen. Bus: “Dat is ook geschikt voor reclameboodschappen over acties in de shop of carwash. Alle gangbare kaarten, of dat nou eigen- of contractorkaarten zijn, kunnen worden geaccepteerd.”

De FreeWire Boost Charger is op de Tankstation Vakbeurs 2023 te zien in de stand van distributeur TCT Blaricum in hal 3, standnummer 3.04.113.

Bezoek de Tankstation Vakbeurs 2023 op 15 en 16 november in Jaarbeurs Utrecht. Bezoek is gratis, registreren kan hier.

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.