BOVAG en RAI Vereniging: keuze voor elektrische auto vaker uitgesteld
wacht op subsidies

BOVAG en RAI Vereniging: keuze voor elektrische auto vaker uitgesteld

Volgens BOVAG en RAI Vereniging wordt de aankoop van een EV door veel mensen momenteel uitgesteld tot er meer zekerheid is over toekomstige stimuleringsmaatregelen. Foto: ProMedia, 2023

Volgens de brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging stelt een groeiende groep consumenten die overweegt een elektrische auto aan te schaffen de aankoop daarvan uit. Reden hiervoor is de onzekerheid of de aankoop van een EV in de toekomst wordt gestimuleerd.

De brancheorganisaties constateren een langzaam maar zekere afname van het aantal autoregistraties. Zo werden er in augustus 2023 in Nederland 27.825 nieuwe personen­auto’s geregistreerd, een stijging van 18,6 procent ten opzichte van augustus 2022 (23.459 nieuwe personen­auto’s). Vorige maand was dit nog een stijging van 30,7 procent en in juni 38 procent. Het afzwakken van de groei past bij het beeld dat BOVAG en RAI Vereniging al langere tijd zien: het gaat hier vooral om een laatste inhaalslag van het aantal openstaande verkooporders uit 2022.

Geen nieuwe orders

Het gaat hier niet om de verkoop, maar om de registratie van nieuwe personen­auto’s. Er worden op dit moment niet zo veel nieuwe orders genoteerd, maar vooral geleverd. Hoewel het aantal registraties al het hele jaar stevig in de lift zit, lijkt daar nu langzaam een eind aan te komen. De laatste backorders worden ingehaald en de showrooms staan weer vol.

Niettemin is de consument volgens BOVAG en RAI Vereniging afwachtend. De keuze voor een elektrische auto wordt vaker uitgesteld tot er meer zekerheid is over toekomstige stimuleringsmaatregelen. De elektrische auto die in augustus 2023 het meest in Nederland werd geregistreerd was de Tesla Model Y.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

BOVAG en RAI Vereniging: keuze voor elektrische auto vaker uitgesteld | TankPro.nl
BOVAG en RAI Vereniging: keuze voor elektrische auto vaker uitgesteld
wacht op subsidies

BOVAG en RAI Vereniging: keuze voor elektrische auto vaker uitgesteld

Volgens BOVAG en RAI Vereniging wordt de aankoop van een EV door veel mensen momenteel uitgesteld tot er meer zekerheid is over toekomstige stimuleringsmaatregelen. Foto: ProMedia, 2023

Volgens de brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging stelt een groeiende groep consumenten die overweegt een elektrische auto aan te schaffen de aankoop daarvan uit. Reden hiervoor is de onzekerheid of de aankoop van een EV in de toekomst wordt gestimuleerd.

De brancheorganisaties constateren een langzaam maar zekere afname van het aantal autoregistraties. Zo werden er in augustus 2023 in Nederland 27.825 nieuwe personen­auto’s geregistreerd, een stijging van 18,6 procent ten opzichte van augustus 2022 (23.459 nieuwe personen­auto’s). Vorige maand was dit nog een stijging van 30,7 procent en in juni 38 procent. Het afzwakken van de groei past bij het beeld dat BOVAG en RAI Vereniging al langere tijd zien: het gaat hier vooral om een laatste inhaalslag van het aantal openstaande verkooporders uit 2022.

Geen nieuwe orders

Het gaat hier niet om de verkoop, maar om de registratie van nieuwe personen­auto’s. Er worden op dit moment niet zo veel nieuwe orders genoteerd, maar vooral geleverd. Hoewel het aantal registraties al het hele jaar stevig in de lift zit, lijkt daar nu langzaam een eind aan te komen. De laatste backorders worden ingehaald en de showrooms staan weer vol.

Niettemin is de consument volgens BOVAG en RAI Vereniging afwachtend. De keuze voor een elektrische auto wordt vaker uitgesteld tot er meer zekerheid is over toekomstige stimuleringsmaatregelen. De elektrische auto die in augustus 2023 het meest in Nederland werd geregistreerd was de Tesla Model Y.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.