‘Verdubbeling omzet Fastned belangrijke prestatie voor mij persoonlijk’
28 stations erbij

‘Verdubbeling omzet Fastned belangrijke prestatie voor mij persoonlijk’

Ceo Michiel Langezaal van Fastned: 'Voor het eerst in onze geschiedenis rapporteert Fastned een positief onderliggend EBITDA resultaat.' Foto: Fastned, 2023

Fastned zag zijn omzet in de eerste helft van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar verdubbelen naar 26,1 miljoen euro. Dat had het bedrijf, uitbater van snellaadstations langs de snelweg, onder andere te danken aan de stijging van het aantal EV’s. Ook opende Fastned in de maanden januari tot en met juni relatief veel nieuwe stations.

Een omzetgroei van 108 procent zorgde dat deze in het eerste halfjaar uitkwam op 26,1 miljoen euro. De brutowinst van Fastned verdubbelde tot 19,6 miljoen euro en het aantal laadsessies steeg in de eerste zes maanden van dit jaar ten opzichte van die in 2022 met 86 procent naar 1,7 miljoen sessies. Het aantal actieve klanten steeg volgens Fastned naar 275.000. Michiel Langezaal, ceo van het Amsterdamse bedrijf, noemt de omzetverdubbeling een ‘belangrijke prestatie’. “Voor het eerst in onze geschiedenis rapporteert Fastned een positief onderliggend EBITDA resultaat. Daar ben ik ontzettend trots op. We zijn goed op weg om onze doelen voor 2023 te behalen. Dit is ook een zeer belangrijke prestatie voor mij persoonlijk. Jarenlang hebben mensen aan mij gevraagd wanneer Fastned geld zou gaan verdienen. Mijn antwoord is altijd hetzelfde geweest: we zijn er voor de lange termijn, om de miljoenen rijders te ondersteunen die elektrisch willen rijden. Het is geweldig om te zien dat vandaag de dag zoveel mensen de overstap hebben gemaakt naar elektrisch rijden en onze stations bezoeken.”

28 erbij

Fastned opende dit jaar tot eind juni 28 nieuwe laadstations: tien in Nederland, vijf in België, tien in Frankrijk en drie in Groot-Brittannië. Hiermee kwam het totale aantal Fastned-snellaadlocaties uit op 272 verspreid over zes landen. Daarnaast nam het aantal snelladers toe met 256 tot 1493, waarmee er gemiddeld 5,5 snellaadpunten per station aanwezig zijn. Vorig jaar lag dat aantal op 5,1.

Over het eerste halfjaar nam het aantal laadbeurten bij Fastned met 86 procent toe tot 1,7 miljoen op jaarbasis. Deze laadbeurten zijn met een halve minuut ingekort, gebruikers hoeven dus minder lang te wachten tot hun auto is opgeladen. Dat schrijft Fastned toe aan het feit dat er meer voertuigen zijn met snellere batterijen, in combinatie met snelle laders en meer laadstations.

Positief

Fastned stelt dat de toekomst er positief uit ziet. Zo zal het aantal elektrische voertuigen de komende jaren alleen maar verder toenemen, wat zou moeten leiden tot omzetgroei. “Elke dag werken we hard aan ons doel om in 2030 duizend Fastned stations op drukke locaties te hebben, waarmee we de overgang naar een fossiele, brandstofvrije wereld stimuleren”, aldus Langezaal.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Verdubbeling omzet Fastned belangrijke prestatie voor mij persoonlijk’ | TankPro.nl
‘Verdubbeling omzet Fastned belangrijke prestatie voor mij persoonlijk’
28 stations erbij

‘Verdubbeling omzet Fastned belangrijke prestatie voor mij persoonlijk’

Ceo Michiel Langezaal van Fastned: 'Voor het eerst in onze geschiedenis rapporteert Fastned een positief onderliggend EBITDA resultaat.' Foto: Fastned, 2023

Fastned zag zijn omzet in de eerste helft van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar verdubbelen naar 26,1 miljoen euro. Dat had het bedrijf, uitbater van snellaadstations langs de snelweg, onder andere te danken aan de stijging van het aantal EV’s. Ook opende Fastned in de maanden januari tot en met juni relatief veel nieuwe stations.

Een omzetgroei van 108 procent zorgde dat deze in het eerste halfjaar uitkwam op 26,1 miljoen euro. De brutowinst van Fastned verdubbelde tot 19,6 miljoen euro en het aantal laadsessies steeg in de eerste zes maanden van dit jaar ten opzichte van die in 2022 met 86 procent naar 1,7 miljoen sessies. Het aantal actieve klanten steeg volgens Fastned naar 275.000. Michiel Langezaal, ceo van het Amsterdamse bedrijf, noemt de omzetverdubbeling een ‘belangrijke prestatie’. “Voor het eerst in onze geschiedenis rapporteert Fastned een positief onderliggend EBITDA resultaat. Daar ben ik ontzettend trots op. We zijn goed op weg om onze doelen voor 2023 te behalen. Dit is ook een zeer belangrijke prestatie voor mij persoonlijk. Jarenlang hebben mensen aan mij gevraagd wanneer Fastned geld zou gaan verdienen. Mijn antwoord is altijd hetzelfde geweest: we zijn er voor de lange termijn, om de miljoenen rijders te ondersteunen die elektrisch willen rijden. Het is geweldig om te zien dat vandaag de dag zoveel mensen de overstap hebben gemaakt naar elektrisch rijden en onze stations bezoeken.”

28 erbij

Fastned opende dit jaar tot eind juni 28 nieuwe laadstations: tien in Nederland, vijf in België, tien in Frankrijk en drie in Groot-Brittannië. Hiermee kwam het totale aantal Fastned-snellaadlocaties uit op 272 verspreid over zes landen. Daarnaast nam het aantal snelladers toe met 256 tot 1493, waarmee er gemiddeld 5,5 snellaadpunten per station aanwezig zijn. Vorig jaar lag dat aantal op 5,1.

Over het eerste halfjaar nam het aantal laadbeurten bij Fastned met 86 procent toe tot 1,7 miljoen op jaarbasis. Deze laadbeurten zijn met een halve minuut ingekort, gebruikers hoeven dus minder lang te wachten tot hun auto is opgeladen. Dat schrijft Fastned toe aan het feit dat er meer voertuigen zijn met snellere batterijen, in combinatie met snelle laders en meer laadstations.

Positief

Fastned stelt dat de toekomst er positief uit ziet. Zo zal het aantal elektrische voertuigen de komende jaren alleen maar verder toenemen, wat zou moeten leiden tot omzetgroei. “Elke dag werken we hard aan ons doel om in 2030 duizend Fastned stations op drukke locaties te hebben, waarmee we de overgang naar een fossiele, brandstofvrije wereld stimuleren”, aldus Langezaal.

Lees ook:

Auteur: Paul Blonk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.