Ongeluk TinQ-tankstation Noordwijkerhout

Dode bij brand tankstation Noordwijkerhout

Het TinQ-station in Noordwijkerhout. Foto: AS Media

Bij een tankstation aan de Provincialeweg in Noordwijkerhout is zondagavond een persoon om het leven gekomen. Bij het TinQ-tankstation ontstond een grote brand nadat een automobilist was ingereden op een van de pompen, waarna het voertuig vlam vatte. 

Volgens de politie ging het om zelfdoding. Er werden meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Een persoon die de automobilist probeerde te helpen, raakte gewond.

Ook de brandweer rukte groots uit. Vanwege de ernst van het ongeluk schaalde de hulpdiensten snel op naar grote brand. Het vuur was redelijk snel onder controle. Omdat het om een tankstation ging, moest ten alle tijde voorkomen worden dat de brand zich verder zou uitbreiden. Dat lukte. Wel is het dak van het tankstation door de brand beschadigd. Ongeveer een uur nadat het sein grote brand werd gegeven, meldde de brandweer om 23.09 uur dat de brand uit was.

Volgens het Leidsch Dagblad zijn twee pompen in de loop van de maandagmiddag al weer opengegaan. De komende tijd wordt hard gewerkt om ook de andere pompen weer open te krijgen, maar het verwijderen van alle brandsporen zal niet helemaal lukken, meldt TinQ aan de krant. Daarvoor gaat het bedrijf uit van zo’n vier tot zes weken, gezien de beperkte beschikbaarheid van materiaal en werknemers.

Ongeluk Obdam

Ook een camper brandde zaterdagmiddag volledig uit bij een tankstation aan de Dobber in Obdam. Toen de eigenaar van de camper stond te tanken, vloog het voertuig in brand. Ook daar vatte de luifel vlam. Het tankstation van TotalEnergies raakte daardoor zwaar beschadigd. Bij dat incident is niemand gewond geraakt.

Zie je het leven niet meer zitten? Of maak je je zorgen over een ander? Bel 0800-0113 of chat via 113.nl. Anoniem, gratis en 24/7.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.