Formule 1 Red Bull EG Group Esso Uitgeest

Formule 1-auto Red Bull opnieuw te bewonderen bij tankstations EG Group

De Formule 1-wagen van Red Bull bij het Esso-station in Uitgeest. Foto: EG Benelux

De Formule 1-wagen van Max Verstappen werd donderdag tentoongesteld bij het Esso-tankstation aan de Rijksweg in Uitgeest. Een week eerder was de raceauto van Red Bull te bewonderen bij de Esso-locatie in Heemskerk. De actie van EG Group volgt op een succesvolle editie van vorig jaar. 

Klanten die donderdag kwamen tanken in Uitgeest, konden de raceauto op het voorterrein van het tankstation van EG Group aanschouwen. Het was een kans die veel liefhebbers van de sport niet aan zich voorbij lieten gaan, want het was een stuk drukker dan normaal, vertelt retail manager Marcel Zingel. “Klanten zijn natuurlijk erg enthousiast en willen allemaal op de foto met de auto. De Formule 1 leeft enorm in Nederland.”

Beveiliging auto

Ten opzichte van een jaar geleden is de gekte volgens Zingel alleen maar toegenomen. “Succes trekt aan. Dat zien wij zeker ook op onze sites.” Hoeveel drukker het precies was, kan hij niet zeggen, maar het was in ieder geval ‘een gekkenhuis’.

Omdat klanten het liefst zo dicht mogelijk bij de auto wilden komen of het voertuig wilden aanraken, stond er vanuit Red Bull iemand bij om de dag in goede banen te leiden en de liefhebbers buiten de linten te houden. Omdat het om een echte Formule 1-auto gaat van enkele jaren geleden, kon de auto vanwege de veiligheid niet langer dan een dag blijven staan.

Overgewaaid uit Engeland

De actie komt voort uit een samenwerking tussen EG Group, Spar en Red Bull in Engeland. Esso is namelijk sponsor van Red Bull. Als onderdeel van die samenwerking komt de auto ook naar Nederland. Dat daarbij voor de stations in Uitgeest en Heemskerk is gekozen, heeft te maken met de ligging ervan. “Dat zijn sites in de omgeving van Zandvoort. Daar heeft het ook het meeste effect.”

Voor dit jaar blijft het daar binnen het netwerk van EG Group bij, omdat de auto in aanloop naar de Grand Prix van Zandvoort op 4 september maar beperkt beschikbaar is. Maar als het aan Zingel ligt, krijgen bezoekers volgend jaar opnieuw de kans om de wagen te bewonderen. “We zullen dit waarschijnlijk ieder jaar initiëren.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.