Biodieselfabriek Argent Energy

Argent Energy voert productie van biodiesel in Amsterdam op

Foto: Nico Schinkelshoek

Argent Energy schaalt de productiecapaciteit van de biodieselfabriek in het Westelijk Havengebied in Amsterdam op met zo’n 440.000 ton biodiesel per jaar. Daardoor kan de fabrikant van biobrandstoffen in totaal zo’n 540.000 ton biodiesel per jaar leveren vanaf haar Amsterdamse locatie.

Het bedrijf zegt met de opschaling een bijdrage te willen leveren aan de vermindering van CO2-uitstoot in wegtransport en scheepvaart, en met name in lastig te verduurzamen zwaar transport. Voor de uitbreiding in Amsterdam werd een ‘nieuw en innovatief productieproces’ ontwikkeld, waarmee de efficiëntie volgens Argent Energy is verhoogd.

Behalen klimaatdoelstellingen

“Schoner vervoer is een onmisbare schakel in het behalen van de klimaatdoelstellingen”, zegt Erik Rietkerk. Volgens de ceo van het bedrijf heeft Nederland een sterke reputatie als het gaat om het bevorderen van duurzame biodiesel. “Met de uitbreiding van de productiecapaciteit kan Argent Energy een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse, Amsterdamse en Europese doelstellingen op het gebied van verduurzaming van vervoer.”

Argent Energy produceert sinds 2005 biodiesel gemaakt van organische afval- en reststromen, zoals plantaardige vetten en oliën. Volgens het coalitieakkoord wordt het behalen van klimaatdoelstellingen deze kabinetsperiode een prioriteit. Nederland streeft naar een CO2-reductie van 60 procent in 2030. Het nieuwe kabinet wil onder andere inzetten op schone mobiliteit en het stimuleren van biobrandstoffen door bijmenging.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.