Aantal meldingen van brandstofdiefstal uit tanks vrachtwagens groeit

Transport en Logistiek Nederland (TLN) zegt steeds meer signalen te ontvangen van chauffeurs die ontdekken dat hun dieseltank ‘s nachts of in het weekend is leeggehaald. Volgens de ondernemersorganisatie doet het probleem zich onder andere voor op parkeer- en verzorgingsplaatsen.

Door de hoge dieselprijzen neemt diefstal uit de tanks van vrachtwagens, graafmachines en andere voertuigen toe, meldt TLN. “Dat was bij eerdere prijsstijgingen zo en is nu niet anders.” Het gaat in de eerste twee maanden van dit jaar al om bijna vijftig brandstofdiefstallen. Volgens de organisatie is er dan ook sprake van een stijgende trend. “TLN is hierover in contact met de politie, die de signalen herkent. Diefstallen doen zich voor op parkeer- en verzorgingsplaatsen langs de snelweg, maar ook bij transportondernemingen en lokale industrieterreinen.”

Veel schade

Het probleem speelt volgens de organisatie niet alleen in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld België en Noord-Frankrijk. Het gaat regelmatig om vele honderden liters die gestolen worden. Bovendien is er vaak bijkomende schade, bijvoorbeeld omdat er een gat in de tank is geboord. “Omdat de locaties waar het gebeurt erg verspreid zijn, is het voor de politie lastig om hier preventief iets aan te doen. De politie adviseert daarom dat bedrijven en chauffeurs de komende tijd alert zijn op dit soort diefstallen. Onbewaakt een weekend ergens parkeren is in ieder geval vragen om moeilijkheden.”

Zodra men vreemde of verdachte personen of activiteiten ziet op parkeer- en verzorgingsplaatsen is het advies om meteen te bellen naar 112, aldus TLN. “Verder is het van belang om na een diefstal altijd aangifte te doen. Alleen zo krijgt de politie een goed beeld van de omvang van het probleem.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aantal meldingen van brandstofdiefstal uit tanks vrachtwagens groeit | TankPro.nl

Aantal meldingen van brandstofdiefstal uit tanks vrachtwagens groeit

Transport en Logistiek Nederland (TLN) zegt steeds meer signalen te ontvangen van chauffeurs die ontdekken dat hun dieseltank ‘s nachts of in het weekend is leeggehaald. Volgens de ondernemersorganisatie doet het probleem zich onder andere voor op parkeer- en verzorgingsplaatsen.

Door de hoge dieselprijzen neemt diefstal uit de tanks van vrachtwagens, graafmachines en andere voertuigen toe, meldt TLN. “Dat was bij eerdere prijsstijgingen zo en is nu niet anders.” Het gaat in de eerste twee maanden van dit jaar al om bijna vijftig brandstofdiefstallen. Volgens de organisatie is er dan ook sprake van een stijgende trend. “TLN is hierover in contact met de politie, die de signalen herkent. Diefstallen doen zich voor op parkeer- en verzorgingsplaatsen langs de snelweg, maar ook bij transportondernemingen en lokale industrieterreinen.”

Veel schade

Het probleem speelt volgens de organisatie niet alleen in Nederland, maar ook in bijvoorbeeld België en Noord-Frankrijk. Het gaat regelmatig om vele honderden liters die gestolen worden. Bovendien is er vaak bijkomende schade, bijvoorbeeld omdat er een gat in de tank is geboord. “Omdat de locaties waar het gebeurt erg verspreid zijn, is het voor de politie lastig om hier preventief iets aan te doen. De politie adviseert daarom dat bedrijven en chauffeurs de komende tijd alert zijn op dit soort diefstallen. Onbewaakt een weekend ergens parkeren is in ieder geval vragen om moeilijkheden.”

Zodra men vreemde of verdachte personen of activiteiten ziet op parkeer- en verzorgingsplaatsen is het advies om meteen te bellen naar 112, aldus TLN. “Verder is het van belang om na een diefstal altijd aangifte te doen. Alleen zo krijgt de politie een goed beeld van de omvang van het probleem.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.