Waterstof AVIA Marees Kolhorn

AVIA Marees start in Kolhorn met waterstof

Foto: AVIA Marees

AVIA Marees heeft het startschot gegeven voor de bouw van het eerste waterstofstation binnen het netwerk. Naar verwachting is de nieuwe installatie in Kolhorn binnen enkele weken operationeel.

“We hebben er lang naar uitgekeken en nu is het officieel”, laat het bedrijf weten. “We bevinden ons al enige tijd middenin de energietransitie. AVIA Marees heeft onlangs de stap gemaakt naar elektrisch laden. Ook bieden we alternatieve brandstoffen (HVO) aan binnen de B2B-markt en bij onze tankstations. En met trots kunnen we nu ook kenbaar maken dat we overgaan op waterstof.”

Nog een feestje

Het familiebedrijf zegt met de uitbreiding de eerste te zijn met een waterstofinstallatie in de Kop van Noord-Holland. Ook voor het station in Wieringerwerf liggen plannen voor waterstof klaar. Hoewel de onderneming steeds meer inzet op duurzame alternatieven, blijft het leveren van brandstoffen de corebusiness. Waterstof zal bij de AVIA Xpress aan de Havenweg dan ook aangeboden worden naast de brandstoffen diesel, Euro 95, en Super 98.

AVIA Marees heeft nog een feestje te vieren, want deze week bestaat het bedrijf precies honderd jaar. De ruim zestig tankstations liggen voornamelijk in en rond woonkernen in Noord-Holland en Friesland.

Waterstofstation AVIA Marees Kolhorn
Zo moet het waterstofstation eruit gaan zien. Foto: AVIA Marees

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.