Waterstofpomp nozzle TotalEnergies

TotalEnergies realiseert eerste waterstofstation in Breda

Bron: TotalEnergies

TotalEnergies realiseert, samen met Berkman en Tigchelaar van MobilityHUB Breda, de bouw van een gloednieuw multifuel-tankstation. De locatie aan het Minervum in Breda wordt naar verwachting in november 2021 geopend. 

Naast fossiele brandstoffen wordt ook waterstof onderdeel van het aanbod. De duurzame brandstof wordt aangeboden op zowel 700 als 350 bar vuldruk. In het kader van duurzame stadslogistiek is de eerste waterstoftankbeurt voor twee vuilniswagens van de Gemeente Breda, aldus TotalEnergies.

Bijdragen aan klimaatplannen

Volgens Geert Houbrechts van TotalEnergies Nederland is de nieuwe locatie belangrijk voor de realisatie van de plannen uit het klimaatakkoord. “Nederland heeft hoge ambities op gebied van duurzaamheid. De juiste tank- en laadinfrastructuur zal de overstap naar schoner en duurzamer vervoer gemakkelijker maken. Als TotalEnergies in Nederland zijn we zeer tevreden dat we hieraan kunnen bijdragen door betaalbare en schone energie voor vervoer breed beschikbaar te maken”, aldus de directeur retail.

Laadpalen

Voor batterij-elektrische voertuigen zijn er op de nieuwe locatie in Breda snelladers met een maximaal laadvermogen van 175 kW. De bouw van het waterstoftankstation is onderdeel van het project Waterstofregio 2.0, gecoördineerd door kennis- en samenwerkingsplatform WaterstofNet. Het project wordt medegefinancierd door Interreg van de Europese Unie en er is DKTI-subsidie gegeven, een subsidieregeling voor duurzame projecten van het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat.

TotalEnergies werkt in Nederland aan de uitbreiding van een netwerk van tankstations met schone brandstoffen als groengas, waterstof, LNG en elektriciteit. Het multi-brandstoffentankstation in Breda draagt bij aan de missie van TotalEnergies om in Nederland verder te verduurzamen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.