Fastned Belgie laadsation

West-Vlaanderen krijgt vijf Fastned-snellaadstations

Foto: Fastned

Fastned zal in West-Vlaanderen vijf grote snellaadstations bouwen. Het snellaadbedrijf werd door de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) gekozen om de opdracht uit te voeren. De stations komen voornamelijk op bedrijventerreinen langs Vlaamse hoofdwegen te staan.

De snellaadstations worden gebouwd op bedrijventerreinen van de WVI, dat zich als verlengstuk van 54 West-Vlaamse gemeenten bezighoudt met de realisatie van duurzame bedrijventerreinen en woonprojecten. Daarbij werd het Amsterdamse Fastned, na ‘een uitgebreid selectieproces’, gekozen om de beschikbare locaties te voorzien van een snellaadstation.

Toevoeging aan netwerk

Michiel Langezaal, ceo van Fastned, is blij met de samenwerking. ‘’De locaties van WVI langs drukke uitvalswegen zijn een fantastische toevoeging aan ons Europese netwerk van snellaadstations en hiermee slaan wij de handen ineen om zo gezamenlijk bij te dragen aan de transitie naar duurzame mobiliteit. Met het groeiende Europese netwerk maken we het steeds makkelijker voor mensen om over te stappen op een elektrische auto. De komende tijd zullen we nog veel meer stations in België gaan realiseren.”

Kris Declercq, voorzitter van de WVI en burgemeester van Roeselare, is eveneens tevreden over de samenwerking. “Als voortrekker van de energie switch speelt WVI met haar bedrijventerreinen – en bedrijfsgebouwen op die terreinen – een cruciale rol. Een belangrijke stap hierin is de elektrificatie van de mobiliteit. Zo begeleidt WVI haar lokale besturen bij het slim vormgeven en realiseren van lokale laadinfrastructuur. Door de uitbreiding van het aantal snellaadstations voor elektrische voertuigen langs de (West-)Vlaamse wegen maken we het gebruik van elektrische voertuigen gemakkelijker.”

Zestien laadplaatsen

Met de nieuwe snellaadstations, waar laders met een capaciteit tot 300 kW komen te staan, kunnen dagelijks honderden elektrische auto’s van stroom voorzien worden. De groene stroom wordt lokaal opgewekt. De eerste locaties zullen komend jaar in de plaatsen Roeselare en Oostende openen. De overige stations volgen later. Op alle locaties kunnen waarschijnlijk tot zestien auto’s tegelijkertijd laden.

Fastned heeft inmiddels 142 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zwitserland.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.