Na jaar tijd groeit brandstofomzet weer

Hoewel de totale brandstofomzet in de eerste drie maanden van 2021 daalde met 12,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, werd er in maart juist weer meer brandstof verkocht. In vergelijking met dezelfde 31 dagen een jaar eerder, steeg de verkoop met 5,9 procent. Dat stelt de de brancheorganisatie voor zelfstandige brandstofhandelaren NOVE op basis van cijfers van het CBS. 

De stijging in het aantal verkochte liters benzine is volgens de brancheorganisatie te verklaren doordat er weer meer mensen naar kantoor gaan. In de maanden januari en februari was er juist nog sprake van een daling, omdat Nederland zich toen in een lockdown bevond.

Versoepelingen

Als er naar de totale brandstofverkoop in maart 2021 wordt gekeken, dus diesel, benzine en LPG, is er een totale stijging van 5,9 procent te zien ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. ‘’Hier speelt mee dat in maart 2020 de eerste maatregelen werden afgekondigd door de Nederlandse regering. Hierdoor gingen veel mensen thuiswerken in plaats van naar kantoor, waardoor de vraag naar brandstoffen, met name benzine, scherp daalde’’, aldus NOVE.

In de derde maand van het jaar steeg de verkoop van benzine met 7,8 procent. Ook werd er meer diesel en LPG verkocht: een stijging van respectievelijk 4,7 procent en 6,3 procent ten opzichte van vorig jaar.

NOVE spreekt de verwachting uit dat in de komende kwartalen verder herstel te zien zal zijn voor de verkoop van brandstoffen, vooral omdat de coronamaatregelen stapsgewijs worden teruggedraaid. Ook het op stoom komen van de economie en de bijbehorende vervoersbewegingen zullen volgens de brancheorganisatie voor herstel zorgen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nico Schinkelshoek

Nico Schinkelshoek is de vaste redacteur van TankPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.