LIQAL in zee met Duitse tegenhanger voor LNG-stations in Duitsland

LIQAL re-liquefaction systeem

Het Nederlandse LIQAL gaat een samenwerking aan met het Duitse Flüssiggas-Anlagen (FAS) voor de levering van kant-en-klare LNG-tankpunten aan de Duitse markt. Daarnaast wil het bedrijf via de samenwerking de onderhoudsbusiness opschalen.

LIQAL ontwikkelt en produceert onder meer vulpunten voor LNG, net als FAS. Via het samenwerkingsverband willen de partijen voor de Duitse markt een compleet pakket aanbieden, dat niet alleen bestaan uit kant-en-klare tankpunten voor LNG maar ook het onderhoud ervan en de aftersales omvat. Met de samenwerking moet bovendien de levertijd van de installaties verkort worden, om zo nog meer partijen over de streep te trekken.

De bedrijven willen een graantje meepikken van de verwachte groei van LNG als duurzamere brandstof voor het wegverkeer in Duitsland. Bij onze oosterburen zijn vrachtwagens op LNG tot en met 2023 vrijgesteld van wegenbelasting. Vanaf begin volgend jaar zullen de eerste installaties van LIQAL in Duitsland geïnstalleerd worden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.