Eerste snellaadstation van Fastned geopend in België

Fastned opent op het terrein van de Internationale Luchthaven van Oostende-Brugge dinsdag zijn eerste snellaadstation in België. Het is de eerste van vooralsnog 13 geplande locaties verspreid over Vlaanderen.

Bij het snellaadstation op de luchthaven staan 2 laders van 300 kW waar 4 auto’s gelijktijdig geladen worden. De nieuwe locatie maakt gebruik van elektriciteit uit wind- en zonne-energie. Op termijn moeten ook in de rest van Vlaanderen snellaadstations van Fastned verreizen.

“In de toekomst zullen er nog snellaadstations van Fastned verschijnen in het straatbeeld. Begin dit jaar heb ik via het Agentschap Wegen en Verkeer namelijk de vergunning verleend aan Fastned voor de bouw van 13 snellaadstations langs Vlaamse autosnelwegen. Zo maken we via gerichte acties verder werk van de vergroening van het wagenpark”, aldus Lydia Peeters, de Vlaamse minister van Mobiliteit.

Michiel Langezaal, de topman van Fastned, is blij met de uitbreiding naar België, het vierde land waar het bedrijf nu operationeel is. Behalve in Nederland zijn de snellaadstations van Fastned ook te vinden in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. “De komende jaren zullen we nog veel meer stations in België gaan realiseren in steden en langs snelwegen”, zei Langezaal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nick Augusteijn

Nick Augusteijn is als freelance redacteur verbonden aan TankPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.