TanQyou brengt MaaS stapje dichterbij

Honderdduizend Nederlanders maken inmiddels gebruik van de tank- en parkeermogelijkheden via de apps van TanQyou. Het bedrijf voegt daar nu openbaar vervoer en deelvervoer aan toe. Gebruikers kunnen binnenkort via de app met een QR-code inchecken in trein of bus. Maas, Mobility as a Service, komt hiermee een stap dichterbij.

TanQyou uit Franeker investeert de komende jaren miljoenen in mogelijkheden om de gebruiker op een efficiëntere manier te laten reizen. Om deze ontwikkeling te versnellen dragen het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) en de provincie Fryslân gezamenlijk zo’n 1,5 miljoen Europese Subsidie bij aan dit project. Dit bedrag komt uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

“Wij geloven erin dat wij de consument extra reisgemak en comfort kunnen bieden ongeacht het vervoermiddel,” aldus Jan-Harmen Akkerman van TanQyou. “Zo kunnen wij bijvoorbeeld automobilisten op het laatste moment adviseren om de auto bij een P+R te parkeren en over te stappen op een specifieke bus. We kunnen zelfs aangeven dat we verwachten dat de reiziger hiermee bijvoorbeeld 15 reisminuten bespaart.”

Terwijl andere applicaties en projecten volgens TanQyou de focus leggen op gebruikers van openbaar vervoer en deelvervoer, wil het bedrijf automobilisten juist een laagdrempelig alternatief bieden in vervoersmogelijkheden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Michael van Wijngaarden

Michael van Wijngaarden is vaste journalist voor vakblad Automobiel Management. Regelmatig schrijft hij ook voor TankPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.