G&V Energy Group en Rolande openen LNG-tankstation in België

Rolande en G&V Energy Group hebben vrijdag hun eerste LNG-tankstation in België geopend. Het station is gevestigd aan de rechteroever van de haven in Antwerpen (Kaai 528 Noorderlaan B-2030). Beide partijen willen investeren in een dekkend netwerk voor vloeibaar aardgas in België.

“Wij geloven in ‘groener’ transport dat tegelijkertijd rendabel is”, aldus Jolon van der Schuit, CEO van Rolande. “Op dit moment zijn LNG en Bio-LNG daar de aangewezen brandstoffen voor. Doordat wij de volledige keten beheren en een Europese dekking bieden, helpen wij onze klanten echt verder. Niet alleen met duurzaamheid, maar ook op het vlak van winstgevendheid.”

In Nederland is er afgelopen jaren al een flink aantal LNG-stations gebouwd. Vorige maand opende Rolande haar eerste station in Duitsland. Nu is België aan de beurt. Van der Schuit: “Door ons partnerschap met G&V kunnen onze klanten gebruikmaken van de strategische locaties van G&V in België. Zo gaan er ook stations komen in Habay en Waregem.”

‘Geen bedreiging maar uitdaging’

“Veranderende marktomstandigheden zien wij niet als een bedreiging maar eerder als een uitdaging”, aldus Xavier Dewulf, CEO van G&V Energy Group. “Dankzij joint-ventures en langdurige samenwerkingen met strategische partners zoals Rolande (binnen de joint-venture LNG Solutions Belgium), zijn we in de sector uitgegroeid tot een referentiebedrijf op het gebied van duurzaamheid. Hierdoor kunnen we onze CAPS Fuel Card-klanten naast de traditionele brandstoffen, ook alternatieven zoals CNG, LNG en elektrische laadpalen aanbieden.”

Onderdeel CEF-programma

De locatie in Antwerpen is onderdeel van het BIOLNG4EU project, dat voor 50 procent gefinancierd wordt uit het Connecting Europe Facility programma en dat een verdere uitrol van (Bio-)LNG in het wegtransport stimuleert. Als onderdeel van dit project investeert Rolande in de productie van Bio-LNG en opent vier nieuwe tankstations voor Bio-LNG-blends in Nederland en België. Het station in Antwerpen is het eerste van deze vier nieuwe stations.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.