Gloednieuw BP-tankstation met AH en wasstraat in Dordrecht geopend

Het nieuwe tankstation van BP en Van Twist aan de Laan der Verenigde Naties in Dordrecht heeft donderdag zijn deuren geopend. De nieuwbouwlocatie, die vlakbij de oprit naar de A16 ligt, beschikt over vier pompeilanden, een shop met Albert Heijn to go en een wasstraat.

De locatie vervangt het tankstation aan de Dokweg naast de Zwijndrechtse brug, die moest wijken om de stadsentree vanaf de snelweg A16 aantrekkelijker te maken. De nieuwe locatie is ongeveer vier keer groter dan de oude vestiging. Het station werd ontworpen door Meijer & Van Eerden Ingenieursbureau, ZVS Eemnes trad op als hoofdaannemer.

Bij het station kan zeven dagen per week, 24 uur per dag worden getankt. Het station is uitgerust met een ‘high-speed’ dieselpomp en een opstelplaats voor AdBlue voor vrachtverkeer. Er wordt bovendien nog gekeken naar de tankmogelijkheid voor waterstof en het plaatsen van een oplaadpunt voor elektrische auto’s.

Carwash en Albert Heijn to go

De locatie beschikt over een wasstraat die onder meer is voorzien van een hoge druk velgenreiniger en die volgens BP gebruik maakt van hoogwaardige wasmiddelen die een duurzame bescherming van de lak bieden.

In de Albert Heijn to go hebben klanten een grote keuze aan ter plekke vers bereid eten en drinken voor onderweg, zoals baristakwaliteit koffie, belegde broodjes, salades, croissants, snacks en verse vruchten- en groentesappen. Uiteraard kunnen zij er ook terecht voor de vertrouwde car care producten, zoals Castrol motorolie en ruitensproeiervloeistof.

In de komende aflevering van TankPro TV (woensdag 5 augustus om 16.00 uur) nemen we een kijkje bij deze nieuwe BP-locatie met Ruben Beens (CEO van BP Nederland).

Bekijk ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.