Gedeputeerde Staten Drenthe wil ontwikkeling waterstof stimuleren

Beeld: Remco Nieuwenbroek

Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe wil een subsidie van 250.000 euro beschikbaar stellen om de bouw van waterstofstations te ondersteunen. Het bedrag is bedoeld om vijf vulpunten voor waterstof te realiseren. Die moeten komen in Assen, Peize, Beilen, Hoogeveen en Nieuw-Amsterdam.

In augustus 2020 wordt een start gemaakt met de eerste locatie, vanaf begin 2021 kan er getankt worden bij dit station. Met de vijf locaties voor waterstof moet een dekkend netwerk ontstaan in de provincie Drenthe. De subsidie wordt definitief beschikbaar gesteld als Provinciale Staten instemmen met het voorstel.

“Een mooie ontwikkeling, die aansluit op het in gebruik nemen van vier waterstofauto’s door de provincie voor dienstreizen van medewerkers. Als provincie gaan we er zeker gebruik van maken. En ik zou het heel mooi vinden als velen dit voorbeeld volgen om zo de ontwikkelingen op het gebied van waterstof ook te ondersteunen en stimuleren”, aldus gedeputeerde Tjisse Stelpstra.

Zesde locatie

Het netwerk van waterstofvulpunten wordt aangevuld met een zesde locatie bij een installatiebedrijf in Coevorden. Dit bedrijf zou het vulpunt al in mei in gebruik nemen, maar vanwege de coronacrisis heeft dit vertraging opgelopen. De verwachting is nu dat het waterstofvulpunt in augustus wordt geplaatst.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.