Fastned opent nieuw laadstation op Foodstrip in Amsterdam-Zuidoost

Foto: Fastned

Snellaadbedrijf Fastned heeft vrijdag 1 mei op de Amsterdamse Foodstrip bij het knooppunt Holendrecht A2/A9 een nieuw snellaadstation geopend. Klanten van Burger King, KFC, Sizzling Wok en Star BBQ kunnen daardoor voortaan op het foodcourt ook direct hun elektrische auto opladen. Het schaalbare ontwerp maakt het volgens Fastned mogelijk om in de toekomst meer snelladers te plaatsen en in te spelen op een stijgende vraag naar laadmogelijkheden.

Michiel Langezaal van Fastned is heel blij met het nieuwe station in Amsterdam, een stad die volgens hem voorop loopt met elektrisch rijden en de ambitie heeft om vanaf 2030 alleen maar elektrische auto’s in de stad te hebben. “Het station is gelegen aan de drukke verkeersaders A2 en A9 en tijdens een korte laadstop is er ook volop keuze qua eten en drinken. Door stations te bouwen in de stad geven we elektrische rijders nog meer vrijheid. Zo maken we het steeds makkelijker voor mensen om over te stappen op een elektrische auto.”

Food en laden

Voor de locatie ging Fastned een samenwerking aan met vastgoedontwikkelaar Caransa Groep. “Wij zijn erg blij met de komst van Fastned”, benadrukt Mark Tervoort van Caransa. Het snellaadstation met energie van zon en wind draagt bij aan onze duurzaamheidsstrategie en het is een extra service voor onze bezoekers die elektrisch rijden. We verwachten daardoor dat elektrische rijders de Foodstrip nu vaker zullen bezoeken. Tijdens het laden hebben zij tevens de mogelijkheid om één van onze restaurants op de Foodstrip te bezoeken. Die zullen blij zijn.”

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het BENEFIC-project, dat deel uitmaakt van het Europese programma Connecting Europe Facility, gefinancierd door de Europese Commissie, en door de regeling DKTI-Transport van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.