Zakenman Marcel Boekhoorn stapt in Egyptisch oliebedrijf Scimitar

Marcel Boekhoorn stapt in het Egyptische oliebedrijf Scimitar Production Egypt. De Nederlandse ondernemer doet dit via de investeringsmaatschappij Inpector Capital, waarin hij een meerderheidsbelang heeft. Het is niet bekend hoeveel geld er is neergeteld voor het bedrijf.

Scimitar is een privaat exploratie- en productiebedrijf dat actief is in Egypte. Het heeft belangen in het Issaran-veld, dat ligt ten westen van de Golf van Suez. Het bedrijf houdt zich sinds 1998 bezig met de productie in dit gebied en produceert zo’n 2.200 vaten per dag. Het aantal medewerkers bedraagt vijfhonderd.

Inpector Capital schuift Erik Vollebregt, die jarenlang werkzaam was voor Shell in Nigeria, naar voren om het bedrijf te leiden. De focus ligt direct op het verhogen van de productie en het uitbreiden van de mogelijkheden in dit gebied, laat de maatschappij weten.

Marcel Boekhoorn is onder meer bekend als eigenaar van HEMA. Hij verdiende zijn geld met de aankoop en verkoop van Telfort. Ook is hij eigenaar van Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Met het olie- en gasbedrijf Mazarine Energy is hij onder meer actief in Tunesië. De zakenman is aandeelhouder in ruim veertig bedrijven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.