PitPoint opent tankpunt bij Total-station in Amsterdam

Onder de luifel van het Total-tankstation aan de Verlengde van Marwijk Kooystraat in Amsterdam kan sinds maandag CNG/groengas getankt worden. Het station in Duivendrecht is het eerste project van PitPoint dat is afgerond met behulp van een BENEFIC-subsidie.

De locatie is het 72ste openbare station van PitPoint waar klanten terecht kunnen voor CNG/groengas. Het tankstation is bereikbaar via afslag 11 (Amsterdam Amstel) van de Ringweg A10. “Met dit tankstation verdichten we het netwerk van CNG/groengas-tankstations en zijn we weer een stap dichterbij het realiseren van onze missie: 100% schoon vervoer in 2030”, aldus directeur Marja Versleijen van PitPoint.

De eerste partij die gebruikmaakte van de nieuwe CNG/groengaslocatie was Alert Logistiek uit Amsterdam. Het bedrijf laat een groot deel van zijn voertuigen op groengas rijden. De uitstoot van CO2 valt daardoor flink lager uit, tot 75 procent. Ook de uitstoot van fijnstof en roet wordt verminderd. De gunstige ligging van het Total-station maakt het voor de chauffeurs van het bedrijf eenvoudiger om de brandstof te tanken.

Grensoverschrijdend

BENEFIC is een initiatief van de Vlaamse overheid, in samenwerking met het Nederlandse Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het is een grensoverschrijdend project voor de ontwikkeling van laad- en tankinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen voor transport. Bij het project is met Europese middelen een projectoproep voor publieke en private partijen georganiseerd. Op die manier krijgen investeerders de kans om op een laagdrempelige manier projecten te realiseren. Na de oproep, die liep van februari tot mei 2018, werden 22 van de 25 ingediende projecten geselecteerd.

PitPoint heeft subsidies aangevraagd en ontvangen voor maximaal 20 procent van de investering voor zeven verschillende projecten, waaronder een aantal CNG/groengastankstations. Het tankstation in Amsterdam is het eerste station dat met behulp van deze subsidie is voltooid.

Lees ook:

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.