Fastned sluit deal met Van der Valk en breidt uit naar België

Fastned heeft een deal gesloten met hotel- en restaurantketen Van der Valk. Hierdoor moeten de komende tijd bij tientallen hotels in Nederland en België oplaadstations komen voor elektrische auto’s. Dat melden beide bedrijven vrijdag. Eerder al werd bekend dat Fastned met de Duitse tak van Van der Valk in zee gaat.

Fastned is bouwer en exploitant van laadstations voor elektrische voertuigen. Het is momenteel vooral aanwezig langs Nederlandse snelwegen. Daar heeft het zo’n zestig stations operationeel. Dat moeten er uiteindelijk 201 worden. Daarnaast wil het bedrijf aanwezig zijn op plekken aan het onderliggende wegennet met veel verkeer. Zo opende het bedrijf stadslocaties in Den Haag en Haarlem. Ook in Londen moeten binnen afzienbare tijd oplaadfaciliteiten komen van Fastned.

Van der Valk

Door de overeenkomst met Van der Valk wordt dus, na Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië, een vierde markt betreden. De hotel- en restaurantketen wil zijn gasten extra service bieden, onder meer door het opladen van hun e-voertuigen mogelijk te maken.

Fred van der Valk licht toe: “Zowel wij als Fastned richt zich op mensen die onderweg zijn en zetten de klant centraal in hun dienstverlening. Deze uitgangspunten vormen de basis van onze samenwerking. Met kwalitatieve laaddiensten bij onze hotels en restaurants bieden wij een belangrijke service aan onze klanten.”

Lees ook: Duitsland opent laadstations bij Duitse Van der Valk-hotels

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.